Η Αννα Βαγενά, η Κατερίνα Διδασκάλου, η Τζένη Δριβάλα, η Ελένη Ερήμου, η Εύα Κεχαγιά, η Γιασεμί Κηλαηδόνη, η Υρώ Μανέ, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, η Μάνια Παπαδημητρίου, η Καίτη Παπανίκα και η Γιώτα Φέστα είναι οι έντεκα ηθοποιοί που συμμετέχουν στους γυναικείους μονολόγους που από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου ως την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου θα παρουσιάζονται στο θέατρο «Τζένη Καρέζη».

Κάθε μέρα η παράσταση θα είναι διαφορετική και η αρχή θα γίνει με την Υρώ Μανέ στην «Συμβολαιογράφο» του Νίκου Βασιλειάδη (Παρασκευή 25.9), ο μονόλογος μιας γυναίκας που ζει σε λάθος χώρο και χρόνο. Θα ακολουθήσει το «Morendo», ένας μονόλογος για τη Μαρία Κάλλας με την Εύα Κεχαγιά σε κείμενο, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Ολγας Λασκαράτου (Σάββατο 26.9), ενώ την Κυριακή 27.9 σειρά θα έχουν τα προβλήματα της σπιτονοικοκυράς Ερατούς της Κατερίνας Διδασκάλου στο «Η πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη.
Την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου η Καίτη Παπανίκα θα ερμηνεύσει «Συγγνώμη μαμά» του Γιώργου Βασιλειάδη (η ζωή μιας γυναίκας, από τα 15 ως τα 95 χρόνια της), ενώ η «Ωδή στον Αλέξανδρο Παναγούλη» σε κείμενο- σκηνοθεσία- σκηνικά Δήμου Αβδελιώδη θα ακολουθήσει την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου με την Ελένη Ερήμου (τα τραγούδια της παράστασης με τη φωνή του Παντελή Θαλασσινού).
Μια επιλογή κειμένου από το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμμένης Σμύρνης» θα είναι η «Αγγέλα Παπάζογλου» με την Αννα Βαγενά (Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου) και το «Επάγγελμα πόρνη» της Λιλής Ζωγράφου θα έχει ως πρωταγωνίστρια την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στον μονόλογο της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου. Υπό τους ήχους της μουσικής του Σταμάτη Κραουνάκη, ο Ένκε Φεζολλάρι σκηνοθετεί τις ιστορίες «Της Χούντας» από το βιβλίο της Ζωγράφου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια.
Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου Γιασεμί Κηλαηδόνη σε έναν μονόλογο μαμούθ που διαρκεί 2 1/2 ώρες, δίνει υπόσταση σε όλα τα πρόσωπα –πρωταγωνιστές που αναδύονται στη μνήμη ενός 90χρονου μοναχού, όταν λίγο προτού πεθάνει εξομολογείται ύστερα από 65 χρόνια ηθελημένης σιωπής. «Μάραν αθα» ο τίτλος του έργου από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Θωμά Ψύρρα. Και εδώ ο Αβδελιώδης είναι ο σκηνοθέτης.
Στο «Monologue» το Σάββατο 3 Οκτωβρίου η Μάνια Παπαδημητρίου εισχωρεί στο σύμπαν του έργου «Προδομένη γυναίκα» της Σιμον Ντε Μπωβουάρ που είναι τρίπτυχου και αφορά την κρίση στη γυναίκα της μέσης ηλικίας. Μια μέρα μετά, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου η Γιώτα Φέστα σκηνοθετεί τον εαυτό της στην «Αναγνώριση» που έγραψε ο Άκης Δήμου, ενώ ο μαραθώνιος των μονολόγων θα κλείσει την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου με την «Φωνή της πεταλούδας» όπου η Τζένη Δριβάλα σε κείμενο Γρηγόρη Χαλιακόπουλου υποδύεται μια διάσημη σοπράνο με εμμονή στον «Φάουστ» του Γκαίτε
Θέατρο «Τζένη Καρέζη» Ακαδημίας 3, Αθήνα, τηλ. 210 3636144, 210 3625520. Ωρα έναρξης: 9.15 μ.μ, γενική είσοδος 14 ευρώ, ειδικές ομάδες 10 ευρώ, προπώληση 12 ευρώ στο ταμείο του θεάτρου.