Επιστολή σε κάθε μέλος του Κογκρέσου έστειλε η Μέριλ Στριπ με την προτροπή να προστεθεί η Τροπολογία των Ίσων Δικαιωμάτων των γυναικών, περισσότερο γνωστή ως Equal Rights Amendment (ERA), στο σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών. «Σας γράφω για να υποστηρίξετε ενεργά την ισότητα. Για εσάς, την μητέρα σας, την κόρη σας, την αδελφή σας, τη σύζυγό σας», αναφέρει η Στριπ. Και προσθέτει: «Μια νέα γενιά κοριτσιών και γυναικών μιλά για την ισότητα-ίσα δικαιώματα, ίσες πληρωμές, ίση προστασία απέναντι στην σεξουαλική κακοποίηση».
Τα γράμματα συνοδεύονταν από ένα βιβλίο με τίτλο «Equal means Equal», της Τζέσικα Νέουγουιρθ, προέδρου του συνασπισμού ERA Coalition, ο οποίος διεξάγει εκστρατείες ώστε να προστεθεί στο αμερικάνικο σύνταγμα η συγκεκριμένη τροπολογία.Η τροπολογία αναφέρει: «Η ισότητα των δικαιωμάτων βάσει του νόμου δεν μπορεί να περιοριστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία λόγω του φύλου». Γράφτηκε το 1920, λίγο καιρό αφότου δόθηκε η ψήφος στις γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι προσπάθειες για να περάσει στο σύνταγμα είχαν ξεκινήσει από το 1923, ωστόσο, ψηφίστηκε μόλις το 1972. Ύστερα, η τροπολογία επικυρώθηκε από τριάντα πέντε πολιτείες. Για να γίνει νόμος του συντάγματος έπρεπε οι πολιτείες να είναι τριάντα οκτώ, γι’ αυτό και η τροπολογία έμεινε αδρανής από τότε. Οι πολιτείες που δεν επικύρωσαν ήταν η Αριζόνα, η Νεβάδα και η Γιούτα Από το 1982, ξεκίνησαν οι εκστρατείες για την επαναφορά της τροπολογίας, οι οποίες, όμως, ήταν ανεπιτυχείς.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, στην τελετή των Όσκαρ, η Στριπ έδειξε την ένθερμη υποστήριξή της προς την Πατρίσια Αρκέτ, νικήτρια του Β’ Γυναικείου Ρόλου για το «Boyhood», η οποία αφιέρωσε τον ευχαριστήριο λόγο της στα ίσα δικαιώματα των γυναικών. Το ενδιαφέρον της Στριπ για τα δικαιώματα των γυναικών προέρχεται και από την συμμετοχή της στην ταινία «Sufragette» της Σάρα Γκάβρον, στην οποία υποδύεται την Έμιλι Πάνκχερστ, την σουφραζέτα που πάλεψε για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα.
Για την ώρα, η Στριπ έχει την υποστήριξη της Τζάκι Σπέιερ, η οποία είναι μέλος του Κογκρέσου και δήλωσε ότι έχει έρθει ο καιρός για την επικύρωση της τροπολογίας.