«Εχουμε έναν στόχο, ο στόχος μας είναι η αλλαγή, το μήνυμά μας είναι: ειρήνη και βιωσιμότητα». Ετσι παρουσιάζονται σε βίντεο που κυκλοφορεί στο You Tube οι 100 Χιλιάδες Ποιητές για την Αλλαγή. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία την έμπνευση της οποίας είχε ο ποιητής, στιχουργός, εκδότης και ακτιβιστής Μάικλ Ρόδενμπεργκ, από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.



Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών και έντονης ανησυχίας για το μέλλον του πλανήτη, οι «100 Χιλιάδες Ποιητές για την Αλλαγή» προτρέπουν ενώνοντας τις φωνές τους, με την ποίησή τους, να κινητοποιηθούμε για αλλαγή σε όλους τους τομείς, για όλους, για το περιβάλλον, την κοινωνία, το άτομο.

«Αγωνίσου για τη δικαιοσύνη, δείξε ευσπλαχνία στους φτωχούς και σε όσους έχουν ανάγκη, γίνε υπόδειγμα καλού και δίκαιου χαρακτήρα» παροτρύνουν οι Ποιητές για την Αλλαγή, οι οποίοι στις 24 Σεπτεμβρίου διοργανώνουν ποιητικές εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για να κηρύξουν την οικονομική, την περιβαλλοντική και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ηδη έχουν προγραμματιστεί 500 εκδηλώσεις σε 400 πόλεις και 95 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα.

Από την Καμπούλ και την Τζαλαλαμπάντ του Αφγανιστάν και το πρόσφατα φλεγόμενο Κάιρο της Αιγύπτου έως την Πόλη του Μεξικού, από την Κίνα έως τη Μεγάλη Βρετανία και την Αμερική, από την Κούβα έως την Ινδία, οι ποιητές θα ενώσουν τις φωνές τους με μουσικούς, ζωγράφους, κινηματογραφιστές, με σκοπό να στρέψουν τον δημόσιο διάλογο, που αυτιστικά ασχολείται καιρό τώρα με την οικονομία, σε συζητήσεις που προάγουν τον σεβασμό στον άνθρωπο, στη ζωή και στη φύση.

Η Εταιρεία Συγγραφέων καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν σε μουσικο-ποιητική βραδιά που θα διεξαχθεί στο ισόγειο και στον χώρο εκδηλώσεων του εκδοτικού οίκου Γαβριηλίδης (Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι).

Ο νεοσύστατος Κύκλος Ποιητών διοργανώνει εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Ποιητικές αναγνώσεις προγραμματίζονται επίσης στη Θεσσαλονίκη, στο βιβλιοπωλείο «Πολύεδρο» (Κανακάρη 147) στην Πάτρα, στην παραλία του Βόλου και στη Λάρισα.