Tρεις σύγχρονοι βραβευμένοι βρετανοί ποιητές, η Φιόνα Σάμπσον, η Ελέιν Φάινσταϊν και ο Μάικλ Σίμονς Ρόμπερς, θα βρίσκονται στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, προσκεκλημένοι του Βρετανικού Συμβουλίου, για μια βραδιά ελληνοβρετανικής ποίησης στη διάρκεια της οποίας θα διαβάσουν ποιήματα και θα συνομιλήσουν με επτά έλληνες ομοτέχνους τους. Η βραδιά θα λάβει χώρα την Πέμπτη 28 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ., στον κήπο του Athens Centre (Αρχιμήδους 48 και Δόμπολη 13, Μετς).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την παρουσίαση δέκα σύγχρονων ελλήνων ποιητών στις σελίδες του ανοιξιάτικου τεύχους του βρετανικού λογοτεχνικού περιοδικού «Poetry Review» (τεύχος 102.1), το οποίο ήταν αφιερωμένο στην «Ποίηση του τόπου».

Γνωστοί και καταξιωμένοι έλληνες ποιητές αλλά και νέες υποσχόμενες ποιητικές φωνές παρουσιάστηκαν με ποιήματά τους στο περιοδικό: Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Χριστόφορος Λιοντάκης, Γιώργος Βέης, Χάρης Βλαβιανός, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Φοίβη Γιαννίση, Σταμάτης Πολενάκης, Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, Θοδωρής Ρακόπουλος και Σωκράτης Καμπουρόπουλος.

Το αφιέρωμα του έγκριτου αγγλικού λογοτεχνικού περιοδικού -το οποίο κυκλοφορεί αδιαλείπτως επί 102 χρόνια- στην ελληνική ποίηση, με τίτλο «Poetry Despite the Fact(s)» (Ποίηση παρά τα γεγονότα), αποτελεί σημαντική προβολή για τα λογοτεχνικά πράγματα της χώρας μας σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία.

Ποιήματά τους στην εκδήλωση, στα ελληνικά και στα αγγλικά, θα διαβάσουν οι: Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Χριστόφορος Λιοντάκης, Γιώργος Βέης, Χάρης Βλαβιανός, Φοίβη Γιαννίση, Θοδωρής Ρακόπουλος, Σωκράτης Καμπουρόπουλος. Θα συμμετάσχουν οι μεταφραστές Ντέιβιντ Κόνολι και Ρίτσαρντ Πιρς.