Προσφορά ρούχων, τροφίμων και παιχνιδιών από το Στέκι Αλληλεγγύης Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος. Από τον περασμένο Οκτώβρη η Επιτροπή των κατοίκων της περιοχής, βλέποντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, που επικρατούν και τις δυσκολίες του κόσμου να αποκτήσουν ακόμη και τα αναγκαία, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα στέκι παροχής ειδών πρώτης ανάγκης και όχι μόνο.

Εκτός από τα ρούχα και τα τρόφιμα, μπορεί κάποιος να βρει βιβλία, παιδικά καρότσια, παιχνίδια, είδη οικιακής χρήσεως, παπούτσια, παλιές εφημερίδες, ακόμα και CD. «Στο κάλεσμα μας έχουν ανταποκριθεί άνθρωποι από όλες τις περιοχές της Αθήνας. Η σκέψη μας ήταν ότι έχουμε στα ντουλάπια μας και δεν τα χρησιμοποιούμε να τα προσφέρουμε σε κάποιους άλλους, που τα έχουν ανάγκη» αναφέρει ο κ. Γιώργος Τσιόρβας, μέλος της Επιτροπής κατοίκων.

«Στην αρχή βλέπαμε πολλούς αλλοδαπούς να έρχονται για παροχή βοήθειας, πλέον οι Έλληνες είναι περισσότεροι» προσθέτει.
{{{ moto }}}
Το Στέκι Αλληλεγγύης είναι ανοιχτό κάθε Σαββατοκύριακο από τις 11 έως τις 13:00 και κερνάει καφέ και γλυκό, όποιον θέλει να το επισκεφθεί. Είναι κι ένας χώρος συνάντησης καθώς γίνονται και συζητήσεις για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει κάποιος, όπως για το χαράτσι της ΔΕΗ ή για προβλήματα της γειτονιάς. Υπάρχουν, μάλιστα και χάρτες, έντυπα και φωτογραφίες σχετικά με την ιστορία της γειτονιάς.

Όποιος ενδιαφέρεται να συνεισφέρει ή να ζητήσει βοήθεια μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους στο mata.pap@gmail.com ή στη σελίδα τους στο facebook.

Για πληροφορίες στο blog της Επιτροπής Κατοίκων της Ακαδημίας Πλάτωνος.

To Στέκι Αλληλεγγύης βρίσκεται στην οδό Τηλεφάνους 12 (κάθετη στη Λένορμαν), απέναντι από το 60ο δημοτικό σχολείο.