Ελληνική ταινία


«Πέντε λεπτά ακόµα» ΕΡΤ2, 21.00
Ο Τάσος (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) και η Αλίκη (Παναγιώτα Βλαντή) είναι ερωτευμένοι, όμως ο Τάσος είναι αθεράπευτος ζηλιάρης, με αποτέλεσμα οι καβγάδες να αυξάνονται. Επειτα από έναν τέτοιο καβγά –και ενώ παρακολουθεί την Αλίκη με τη μηχανή του –ο Τάσος σκοτώνεται σε τροχαίο. Δύο τύποι, ο Μιχαλάκης (Χρήστος Βαλαβανίδης) και ο Γαβρίλος (Δημήτρης Πιατάς), τον πληροφορούν ότι έχει 5 συνολικά λεπτά ακόμα, κατά τα οποία μπορεί να κυκλοφορεί στον κόσμο των ζωντανών, αόρατος μεν, αλλά με τη δυνατότητα να επεμβαίνει και να επηρεάζει την ύλη. Ο Τάσος, βλέποντας ότι ο καλύτερός του φίλος Κωνσταντίνος (Φάνης Μουρατίδης) έχει βλέψεις για την Αλίκη, συνειδητοποιεί ότι θα χρειαστεί κάθε δευτερόλεπτο. Λίγο προτού τους τρελάνει όλους και ενώ ο χρόνος του εξαντλείται, ο Τάσος συνέρχεται. (Ελλάδα, 2006, 96′)
Ξένες ταινίες


«Η ζωή όπως την ξέρουµε» ALPHA, 23.40
Υστερα από ένα αποτυχημένο πρώτο ραντεβού που σκάρωσαν οι φίλοι τους, η Χόλι (Κάθριν Χέιγκλ) και ο Ερικ (Τζος Ντουχάμελ) δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι είναι ακατάλληλοι ο ένας για τον άλλον. Διαφορετικοί χαρακτήρες, διαφορετικές απόψεις, διαφορετικές επιδιώξεις. Οταν όμως η μοίρα τα φέρει έτσι ώστε να πρέπει να φροντίσουν τη μικρή κόρη των φίλων τους, θα αναγκαστούν να αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη. Στην προσπάθειά τους να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα, θα διαπιστώσουν ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη. (ΗΠΑ, 2010, 106′)

«Δύο έρωτες» ΣΚΑΪ, 01.30
Ενας νεαρός άντρας που υποφέρει από κατάθλιψη μετακομίζει στο σπίτι των γονιών του. Ξαφνικά, η ζωή του αποκτά ενδιαφέρον καθώς δύο γυναίκες εισβάλλουν σε αυτή. Από τη μία η όμορφη γειτόνισσα και από την άλλη η χαριτωμένη κόρη ενός οικογενειακού φίλου. Πρωταγωνιστούν οι Γιόακιν Φίνιξ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Βινέσα Σο, Ιζαμπέλα Ροσελίνι. (ΗΠΑ, 2008, 110′)

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ