Ξένες ταινίες

«Επικίνδυνη αποστολή 2» ΣΚΑΪ, 20.45

Ο πράκτορας της IMF (Impossible Mission Force) Ιθαν Χαντ αναλαμβάνει τη νέα του επικίνδυνη αποστολή: να βρει και να καταστρέψει έναν φονικό ιό με το όνομα «Χίμαιρα». Στην πορεία, θα έρθει αντιμέτωπος με μια διεθνή ομάδα τρομοκρατών, αρχηγός της οποίας είναι ένας πρώην πράκτορας της IMF που έχει στα χέρια του και το αντίδοτο του ιού. Πρωταγωνιστούν οι Τομ Κρουζ, Θάντι Νιούτον, Ντάγκρεϊ Σκοτ, Βινγκ Ρέιμς. (ΗΠΑ, 2000, 123′)

«Ποτέ δεν είσαι µόνη» STAR, 23.30

Η νεαρή γιατρός Τζούλιετ χωρίζει από τον φίλο της Τζακ και αναζητεί ένα νέο σπίτι για να μετακομίσει. Βρίσκει μια καλή ευκαιρία σε ένα παλιό κτίριο διαμερισμάτων στο Μπρούκλιν, που ανήκει στον γοητευτικό αλλά μοναχικό Μαξ. Το καινούργιο και άνετο διαμέρισμά της αρχικά την ενθουσιάζει, όπως και η γνωριμία της με τον Μαξ. Ομως μια σειρά από μυστηριώδη και ανησυχητικά περιστατικά οδηγούν σύντομα την Τζούλιετ στο συμπέρασμα ότι σε αυτό το σπίτι δεν είναι ποτέ μόνη. Πρωταγωνιστούν οι Τζέφρι Ντιν Μόργκαν, Κρίστοφερ Λι, Χίλαρι Σουάνκ, Λι Πέις. (ΗΠΑ/Αγγλία, 2011, 83′)
«Oh boy» ΕΡΤ2, 23.45

O Νίκο ζει στο Βερολίνο. Πλησιάζει τα 30 και πρόσφατα αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές του στη Νομική. Ζει για τη στιγμή, ενώ οι έγνοιες και οι υποχρεώσεις τον αφήνουν αδιάφορο. Μέσα σε μία ημέρα, όμως, όλα αλλάζουν και ο Νίκο αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της μέχρι τώρα στάσης του: χωρίζει με την κοπέλα του, ο πατέρας του τού μειώνει το χαρτζιλίκι και ένας ψυχίατρος επιβεβαιώνει «συναισθηματική ανισορροπία». Παράλληλα, μια αγάπη από τα παλιά τον πιέζει να βρεθεί αντιμέτωπος με τις συναισθηματικές πληγές που της προκάλεσε. Πρωταγωνιστούν οι Τομ Σίλινγκ, Μαρκ Χόζεμαν, Φριντερίκε Κέμπτερ, Αντρέας Σρέντερς, Τζούστους βον Ντόνανι, Αρντ Κλάβιτερ. (Γερμανία, 2012, 79′)

HeliosPlus