Υλικά για 8-10 άτομα

1 κιλό βερίκοκα
2 φλ. ζάχαρη
1 βανιλίνη
χυμός από 1 λεμόνι
12 φύλλα ζελατίνης
500 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
λίγες σταγόνες σπορέλαιο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα βερίκοκα από τα κουκούτσια τους και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, τη βανιλίνη, τον χυμό λεμονιού και 1 φλ. νερό. Τα βράζουμε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας απαλά κατά διαστήματα.

Μοιράζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε δύο μπολ, 9 φύλλα στο ένα και 3 φύλλα στο άλλο, και τα μουλιάζουμε σε κρύο νερό. Κρατάμε στην άκρη 1½ φλ. από το σιρόπι των φρούτων. Περνάμε τα βερίκοκα και το σιρόπι από το μπλέντερ και βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ.

Ζεσταίνουμε το 1 φλ. σιρόπι που κρατήσαμε και λιώνουμε τα 9 φύλλα της ζελατίνης αφού τα στύψουμε καλά. Προσθέτουμε το μείγμα στον πολτό από βερίκοκα και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο σιρόπι και λιώνουμε σε αυτό τα 3 φύλλα ζελατίνης. Ρίχνουμε το μείγμα στο στραγγιστό γιαούρτι και ομογενοποιούμε. Αλείφουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ με λίγες σταγόνες σπορέλαιο.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό μείγμα από τα βερίκοκα και από πάνω βάζουμε το μείγμα του γιαουρτιού. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα βερίκοκου και στρώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε όλο το βράδυ. Την επομένη ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.