Βαριά ήττα (4-1) υπέστη η ΑΕΚ από την από την πρωταθλήτρια Βελγίου Αντερλεχτ στις Βρυξέλλες στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Παρά το γεγονός ότι η Ενωση άρχισε το παιχνίδι αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο, στη συνέχεια προδόθηκε κυρίως από την αμυντική γραμμή της, η οποία βρέθηκε σε κάκιστη ημέρα.

Οι Βέλγοι προηγήθηκαν σε μια ανύποπτη φάση στο 16′. Ο Σουάρες μπήκε στην περιοχή, έπεσε στο έδαφος σε «τζαρτζάρισμα» με τον Δέλλα και μέχρι ο τελευταίος και ο Κωνσταντόπουλος να αντιληφθούν ότι ο διαιτητής δεν είχε σφυρίξει, ο πεσμένος Αργεντινός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Το 2-0 προήλθε από λάθος διώξιμο του Κωνσταντόπουλου στο 33′, όταν ο Φερνάντο με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος με κεφαλιά παραβίασε για δεύτερη φορά το τέρμα της Ενωσης, την ώρα που ο Μανωλάς μάρκαρε με τα… μάτια.

Αμεση ήταν η απάντηση της ΑΕΚ που δύο λεπτά αργότερα μείωσε με τον Λεονάρντο. Ο βραζιλιάνος χαφ έπειτα από καταπληκτική ατομική προσπάθεια και ιδανικό πλασέ μείωσε 2-1, αλλά η χαρά των Κιτρινόμαυρων κράτησε ελάχιστα καθώς στο 39′ και πάλι ο Σουάρες, αφού απέφυγε τον Γεωργέα, με άπιαστο σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1.

Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε στο 84′ ο Σουάρες που πέτυχε χατ τρικ. Επειτα από λάθος του Κάρλος, ο Αργεντινός πέρασε σαν… σταματημένο τον Δέλλα και πλάσαρε τον Κωνσταντόπουλο.

Η Ενωση τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες καθώς στο 77′ ο Μανωλάς σε αψιμαχία με τον Γιοβάνοβιτς έπεσε στο έδαφος κάνοντας… θέατρο με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον ισπανό διαιτητή κ. Γκόμες.

Διαιτητής: Κάρλος Γκόμες (Ισπανία)
Κίτρινες: Γιουχάζ, Γιοβάνοβιτς – Βάργκας, Μανωλάς
Κόκκινες: Μανωλάς (77΄ δεύτερη κίτρινη)

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Άριελ Γιάκομπς): Προτό, Ντεσάχτ, Γιουχάζ, Βασιλιέφσκι, Ζιλέ, Μπίλια, Κουγιατέ (85΄ Σαφάρι), Κιεστάν, Φερνάντο, Σουάρες (84΄ Ντε Σούτερ), Γιοβάνοβιτς (80΄ Γιακοβένκο).
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Βάργκας, Γκέντσογλου, Λαγός (46΄ Κάρλος), Γκούντγιονσεν, Λεονάρντο (70΄ Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος (57΄ Μπέλεκ).

Η ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τη Στουρμ (29/9).