Eνα ειδικά διαμορφωμένο όχημα (τύπου Van) που θα μεταφέρει τους φοιτητές του που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μετακίνησης θα χρησιμοποιεί πλέον το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συγκεκριμένα, με καθημερινά δρομολόγια το όχημα, το οποίο παραχώρησε ο όμιλος «Μοτοδυναμική» στο ΟΠΑ, από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα μεταφέρει τους φοιτητές με προβλήματα μετακίνησης από το σπίτι τους στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να παρακολουθούν διά ζώσης τα μαθήματα.

Παρόντες στην τελετή παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του νέου κτιρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην οδό Τροίας ήταν οι Πρυτανικές Αρχές του ΟΠΑ, η διοίκηση και τα στελέχη του ομίλου «Μοτοδυναμική», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Καθηγητής του ΟΠΑ κ. Χρήστος Σταϊκούρας και πλήθος μελών της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας. «Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του στρατηγικού πυλώνα της κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς του, στηρίζει ισότιμα όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και συνανθρώπους μας που βάλλονται από απρόβλεπτες καταστάσεις και προβλήματα» δήλωσε σχετικά ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, στη διάρκεια της εκδήλωσης. «Γνωρίζοντας το μέγεθος της κοινωνικής ευθύνης που μας αναλογεί, αυτή η δράση έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά πρωτοβουλιών που μόνο περήφανους μπορούν να μας κάνουν» τόνισε.

Άλλωστε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών λειτουργεί Επιτροπή Ισότιμης Πρόσβασης ατόμων με αναπηρία και ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες με συντονίστρια την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ελεάννα Γαλανάκη, η οποία ήταν, επίσης, παρούσα στην εκδήλωση. Η επιτροπή αυτή αποτελεί συμβουλευτικό όργανο έχοντας ως αποστολή την υποβολή εισηγήσεων στα αρμόδια όργανα για τη χάραξη και την εφαρμογή της πολιτικής ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η δράση αυτή, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ταύτιση με την Κοινωνία» του ΟΠΑ, θα αναβαθμίσει την ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης στις φοιτήτριες και στους φοιτητές που χρειάζονται βοήθεια και θα τους παρέχει πρόσβαση ισότιμης φοίτησης στο πλαίσιο μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων. Η πρωτοπόρα αυτή ενέργεια θα ξεκινήσει να προσφέρεται από το νέο ακαδημαϊκό έτος, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2024.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου «Μοτοδυναμική» κ. Πάρης Κυριακόπουλος δήλωσε: «Αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των δράσεών μας που προάγουν το όραμα και τον σκοπό της εταιρείας μας. Η εταιρική κοινωνική ευθύνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής μας, έχοντας ως βασικούς πυλώνες την εκπαίδευση, την οδική ασφάλεια, τη στήριξη συνανθρώπων μας με κινητικές δυσκολίες, τον αθλητισμό και το περιβάλλον. Αυτή η δωρεά ενισχύει την προσβασιμότητα στους φοιτητές με κινητικές δυσκολίες και βελτιώνει την εκπαιδευτική τους εμπειρία. Ευχαριστούμε το ΟΠΑ για την άψογη συνεργασία και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τέτοιες σημαντικές δράσεις στο μέλλον».

Τέλος, ο κ. Μπουραντώνης αναφέρθηκε στη μακρόχρονη συνεργασία του με τον όμιλο της «Μοτοδυναμικής» αναφέροντας ότι «η παραλαβή του Van για τη μετακίνηση των φοιτητών και φοιτητριών με προβλήματα μετακίνησης είναι το επιστέγασμα της συνεργασίας μας. Πιστεύουμε ότι το όραμα στρατηγικής του Πανεπιστημίου για την κοινωνική ευθύνη και προσφορά παίρνει «σάρκα και οστά» μέσα από πρωτοβουλίες σαν και αυτή. Ηδη υπάρχουν ενδιαφερόμενοι και θα χαρούμε ιδιαίτερα να λάβουμε και τις αιτήσεις νέων εν δυνάμει χρηστών που θα εξυπηρετηθούν από το πλήρως επανδρωμένο νέο όχημα που θα διαθέτει – εκτός από οδηγό – και συνοδό που θα βοηθά τους φοιτητές» κατέληξε ο Πρύτανης του ΟΠΑ.