«Πήραμε ομόφωνες αποφάσεις» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος λίγο μετά τις11:00.

«Εχθές το βράδυ έγινε ένα πραξικόπημα. Ο ελληνας πρωθυπουργός εκβιάστηκε να έρθει σε συμφωνία. Το πραξικόπημα συνεχίζεται στην Ελλάδα. Οι δανειστές επιθυμούν διακαώς να ρίξουν την κυβέρνηση. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει πραξικόπημα. Η κυβέρνηση έχει την εντολή του ελληνικού λαού» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Και πρόσθεσε: «Οι ΑΝΕΛ στηρίζουμε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Δεσμευόμαστε να ψηφίσουμε αυτά που συμφωνήσαμε στο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και μόνο. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το παιχνίδι που θέλει στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία να μην αποφασίζουν οι λαοί αλλά κάποιοι μη εκλεγμένοι από το Βερολίνο».

«Κυβέρνηση ειδικού σκοπού επιθυμούν όσοι κάνουν πραξικόπημα… Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Λίστα που αφορά χρηματικά ποσά, τα οποία διατέθηκαν σε δημοσιογράφους, τηλεοπτικούς διαύλους και εταιρείες ΜΜΕ, κατέθεσε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, όπως ανακοίνωσε λίγο πριν τις 13:00 ο ίδιος.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο κ. Καμμένος είχε ενημερώσει κατά την διάρκεια δηλώσεών του ότι θα προβεί σε αυτή την κίνηση. Είχε αναφέρει δε ότι με απόφαση της κυβέρνησης και το υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, «ο υφυπουργός ο Τέρενς Κουίκ αναλαμβάνει το συντονισμό για τη διαφθορά μεταξύ όλων των υπουργείων». «Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα»

Η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ

Η ΚΟ των ΑΝΕΛ συνεδρίασε προκειμένου να καθορίσει τη στάση που θα τηρήσει στην ψήφιση των προαπαιτουμένων που ζήτησαν οι εταίροι, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 8:30 το πρωί της Τρίτης.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα, ο Πάνος Καμμένος στήριξε τον πρωθυπουργό, κατήγγειλε τη στάση των δανειστών και τη συμφωνία, αλλά δεν ξεκαθάρισε πώς θα κινηθεί το συγκυβερνών κόμμα στο εξής.

Όπως είπε, η συμφωνία που επιτεύχθηκε δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που συμφωνήθηκε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπορούν να τη στηρίξουν.

Ως προς το βασικό θέμα της θέσης των ΑΝΕΛ στον κυβερνητικό συνασπισμό, ο κ. Καμμένος τόνισε μεν ότι «θα προχωρήσουμε μαζί, ενωμένοι» συμπλήρωσε όμως ότι αλλάξανε πολλά από χθες το βράδυ και ότι στη δημοκρατία υπάρχουν όλες εκείνες οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε λύση.

«Θα προχωρήσουμε μαζί προκειμένου ενωμένοι ο ελληνικός λαός και η νόμιμη κυβέρνηση να διεκδικήσουμε το δίκαιο των Ελλήνων πολιτών. Αλλάξαν πολλά από χθες το βράδυ (…) Ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο σε αυτό το εκβιαστικό δίλημμα το οποίο του βάλανε χθες τη νύχτα. Η Βουλή των Ελλήνων έχει το λόγο» δήλωσε.

«Θα παραμείνουμε μαζί για να αγωνιστούμε» είπε ο κ. Καμμένος, ενώ αρνήθηκε το ενδεχόμενο να συμπράξουν οι ΑΝΕΛ σε μία κυβέρνηση «δήθεν εθνικού σκοπού», επιτιθέμενος παράλληλα στη ΝΔ και στο Ποτάμι.