Αυτό που ζούμε σήμερα είναι η αρχή εμφράγματος, δήλωσε στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης.

«Την καταστροφή που μας ετοιμάζουν δεν τη ζήσαμε. Υπήρξε βελτίωση αλλά σε πέντε μήνες μας έφεραν σε κλειστές τράπεζες, στάση πληρωμών και ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και την κοινωνική αναταραχή. Σκεφτείτε που βρισκόταν η χώρα έξι μήνες πριν» σημείωσε, ενώ υπογράμμισε ότι «το πραγματικό ερώτημα που τίθεται είναι το ναι η όχι στην Ευρώπη και στο ευρώ, τίποτε άλλο. Και το όχι οδηγεί όχι μόνο σε έξοδο από το ευρώ, αλλά στο χάος».

«Η έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσει σε τεράστιους κινδύνους, και την κοινωνίας μας αδύναμη να προμηθεύεται οτιδήποτε. Η Ευρώπη ετοιμάζει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια για την Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Με την έξοδο από το ευρώ δεν διαγράφεται το χρέος της χώρα. Θα ξεχρεώνουμε το χρέος σε ευρώ με υποτιμημένες δραχμές. Αυτό θα οδηγήσει σε πρωτόγνωρη κρίση».

«Στην απόλυτη ισοπέδωση που θα ακολουθήσει όλα θα καταστραφούν εκτός από ένα το μεγάλο κομματικό κράτος. Αυτό θα μείνει όρθιο και θα διαλύει τα πάντα. Η ανεργία θα διπλασιαστεί. Οπου επικράτησε μεγάλο κράτος οι κοινωνίες οδηγήθηκαν στο χάος. Σε αυτό το χάος μας οδήγησαν, όταν όλες οι άλλες χώρες οδηγούνται στην ανάπτυξη.Μέχρι τώρα χάσαμε το 30% του ΑΕΠ σε έξι χρόνια και τώρα πάνω που ανακάμπταμε σε λίγες εβδομάδες θα χάσουμε το 50% του ΑΕΠ» επεσήμανε.

«Οδηγούν την χώρα σε δημοψήφισμα-παρωδία», τόνισε ο Αντ. Σαμαράς, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέτει στους Ελληνες ένα επικίνδυνο διχαστικό δίλημμα.