Τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση για την ύπαρξη πολιτικής σταθερότητας επιβεβαίωσε την Τετάρτη το μεσημέρι ο πρόεδρος του κόμματος κ. Φ. Κουβέλης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ν. Δ. κ. Αντ. Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Ευάγ. Βενιζέλο.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η χώρα πλέον πορεύεται σταθερά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις του Eurogroup θα πρέπει να βρουν τις προεκτάσεις τους.

Όπως είπε ο κ.Κουβέλης το κυβερνητικό έργο θα πρέπει να είναι προσηλωμένο στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης και στην κοινωνική συνοχή. «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι στη συνάντηση δεν υπήρξε καμία συζήτηση για ανασχηματισμό. «Δεν μας απασχόλησε ούτε κατ’ ελάχιστον το θέμα του ανασχηματισμού» είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε ότι αυτό που τέθηκε επί τάπητος είναι η προώθηση μιας πολιτικής που θα υλοποιήσει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και τη στήριξη της κοινωνίας, με δεδομένη πλέον – όπως είπε – την παραμονή της χώρας στο ευρώ.