Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδιδαν ως πρώτη είδηση την απόφαση της κυρίας Μέρκελ να «συγκατοικήσει» με τον κ. Γκάμπριελ. Οι «προξενητάδες» της καγκελαρίου και οι εκπρόσωποι του ηγέτη των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών τα βρήκαν, και οι δύο χθεσινοί αντίπαλοι θα συγκυβρνήσουν τη Γερμανία καθώς τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας αποφάσισαν να συνεργασθούν παραμερίζοντας τις διαφορές τους και ενώνοντας τις δυνάμεις τους.
Η είδηση, ασφαλώς σημαντική και με προφανείς συνέπειες στην πορεία της ενωμένης Ευρώπης, δεν προκάλεσε έκπληξη. Από την εποχή του Βίλι Μπραντ οι Γερμανοί έδειξαν τη δυναμική που δίνει στην άσκηση πολιτικής η ειλικρινής συναίνεση…
Εχει συνέπειες στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι η συνεργασία των δύο αντιπάλων, που αποφάσισαν να συνεργασθούν προς όφελος της χώρας τους. Η πολιτική που θα ασκήσει η νέα κυβέρνηση βεβαίως ενδιαφέρει ακόμη περισσότερο την Ελλάδα –οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα ευρίσκονται επί ξυρού ακμής!
Θα περίμενε κανείς ότι η προσοχή τόσο των κυβερνώντων όσο και των αντιπολιτευόμενων πολιτικών στην Ελλάδα θα ήταν, προσκαίρως έστω, στραμμένη στο Βερολίνο –για τις εκεί πολιτικές εξελίξεις. Στη Βουλή των Ελλήνων προτιμήθηκαν τα υποβρύχια. Για άλλη μια φορά έγινε συζήτηση για μίζες και διαφθορά –χωρίς στοιχεία και ονόματα. Μάλιστα ανοιχτά σχεδόν ειπώθηκε ότι έγινε ένας ιδιότυπος «Συνασπισμός» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Δ. Αβραμόπουλου με στόχο πρώτον τον κ. Ευ. Βενιζέλο και δεύτερον τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.
Το ζήτημα είναι αν ο κ. Σαμαράς έχει τα φάρμακα που χρειάζονται!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ