Τα οφέλη της θεραπείας με ρεσλιζουμάμπη στη βελτίωση της λειτουργίας των πνευμόνων και στον έλεγχο του άσθματος έρχονται να επιβεβαιώσουν δύο μελέτες, τα αποτελέσματα των οποίων παρουσιάστηκαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αναπνευστικής Εταιρείας (ERS) στη Γερμανία, στις 6-10 Σεπτεμβρίου.
Η βελτίωση της λειτουργίας των πνευμόνων παρατηρήθηκε στις τέσσερις πρώτες εβδομάδες μετά τη χορήγηση της αρχικής δόσης του φαρμάκου και διήρκεσε μέχρι το τέλος της 16ης εβδομάδας της περιόδου θεραπείας. Επίσης, καταγράφηκε σημαντική μείωση της συχνότητας των κλινικών εκδηλώσεων άσθματος.
Στις μελέτες συμμετείχαν 953 ασθενείς από 232 ιατρικά κέντρα σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Απω Ανατολής. Οι μελέτες αποτελούν μέρος του προγράμματος φάσεως ΙΙΙ BREATH, το οποίο αξιολόγησε την ασφάλεια και τη δραστικότητα της θεραπείας με ρεσλιζουμάμπη σε τέσσερις ξεχωριστές δοκιμές, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 1.700 έφηβοι και ενήλικοι ασθματικοί ασθενείς με αυξημένα επίπεδα ηωσινόφιλων. Τα συμπτώματα των ασθενών δεν ελέγχονταν επαρκώς με τα συνήθη εισπνεόμενα κορτικοστεροειδή, με ή χωρίς άλλο ρυθμιστικό φάρμακο.

Τα παραπάνω αποτελέσματα παρέχουν ισχυρή βάση διερεύνησης επιπλέον ενδείξεων, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.