Πολλαπλά κατάγματα στο σαγόνι και στα χέρια του φέρει ο άνδρας που ξυλοκοπήθηκε άγρια μαζί με τη σύντροφό του, χθες, 22- 05 -2024, στο Αιγάλεω, κυριολεκτικά μέσα στο δρόμο και αφού προηγήθηκε έντονη λογομαχία μεταξύ των οδηγών και των συνεπιβατών των δύο αυτοκινήτων.

Ο ξυλοδαρμός είναι αποτυπωμένος τόσο στο πρόσωπο του άνδρα ο οποίος νοσηλεύεται στο ΚΑΤ με πολλαπλά κατάγματα σε πολλά σημεία του σώματός του,  όσο και στο πρόσωπο και το σώμα της  γυναίκας του, η οποία ήταν και η οδηγός του αυτοκινήτου.

Ξυλοδαρμός μες την άσφαλτο

Μια μέρα μετά τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε το ζευγάρι εν μέσω της ασφάλτου, η γυναίκα  περιγράφει μέσα από το νοσοκομείο όσα τραγικά συνέβησαν από τη μία στιγμή στην άλλη μετά τη συμπλοκή τους με τους τρεις άνδρες που επέβαιναν στο άλλο αυτοκίνητο και οι οποίοι δεν συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ωστόσο, όπως ενημερώνει η αστυνομία,  έχουν ταυτοποιηθεί και θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.  Αιχμές για ποινικό παρελθόν των τριών νταήδων της ασφάλτου άφησε ο δικηγόρος του ζευγαριού.

«Ήθελαν να μας σκοτώσουν»

Μιλώντας στο MEGA, η οδηγός που ξυλοκοπήθηκε, αναφέρει:

«Δεν είναι σε καλή κατάσταση ο σύζυγός μου. Ούτε εγώ είμαι, αλλά πρέπει να είμαι δίπλα του. Έχει σπασμένο σαγόνι, που οι γιατροί δεν τον κοιτάνε καλά, όπως πρέπει, έχει το πόδι του στον γύψο, έχει ράμματα στο κεφάλι και δεν μπορεί να κουνιέται. Δεν κινδυνεύει η ζωή του, αλλά εγώ το βλέπω επικίνδυνο. Εχθές που ήμουν στο νοσοκομείο ήρθαν κάτι γιατροί, αλλά ήρθαν για κουβέντα».«

«Μας έκοβε το δρόμο»

«Ο οδηγός με το αμάξι, μας έκοβε τον δρόμο. Κάποια στιγμή του λέω «κύριε πηγαίνουμε για δουλειά, εσύ μάλλον θες παιχνίδι. Μπορείτε να μη μου κόβεται τον δρόμο;» Αυτός με προσέβαλε, δεν του απάντησα. Όταν έγινε πιο φαρδύς ο δρόμος, πήγα να αλλάξω. Εκείνη τη στιγμή, αυτός ήρθε πάνω στο αμάξι, παραλίγο να με χτυπήσει, σταματάει το αμάξι μπροστά μου και το σβήνει. Περιμένω λίγο να ξεκινήσουν όταν άναψε το φανάρι, βλέπω ότι δεν κινούνταν. Ανοίγω την πόρτα και πάω να του ζητήσω τον λόγο. Εκείνη τη στιγμή, τα τρία άτομα που ήταν στο αμάξι γελούσαν και ο οδηγός άρχισε να με βρίζει.

«Με χτύπησε με μπουνιά στο πρόσωπο»

»Μετά βγήκε το παιδί του και ήρθε να μου κάνει τον μάγκα. Εγώ απλώς έβαλα το χέρι μου και τον έσπρωξα και του είπα «μάζεψε τον πατέρα σου γιατί παίρνω τώρα την Αστυνομία». Τότε γύρισα το κεφάλι για να φύγω προς το αμάξι, είχε βγει ο οδηγός και με χτύπησε με μπουνιά στο πρόσωπο και έπεσα κάτω, αυτός ξεκίνησε το ξύλο, εγώ δεν τους πείραξα. Μετά, όταν σηκώνομαι, βλέπω τον άντρα μου κάτω και αυτούς να τον χτυπάνε. Ο σύζυγός μου δεν ήθελα καυγά, ήθελε να πάρει εμένα να πάμε στο αμάξι. Ο πατέρας τους με έβριζε αλλά ο άντρας μου θυμάται ότι όταν βγήκε το παιδί από το αυτοκίνητο, είπε «τράβηξε αυτήν την καργ@λ@ από εδώ»».

«Ηθελαν να μας σκοτώσουν»

«Ήθελαν να μας σκοτώσουν, ο άντρας μου σερνόταν στον δρόμο για να βγει στην άκρη και πέρασαν πάνω από το σώμα του».

«Έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται»

Αναφερόμενη στο συμβάν, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, είπε στο MEGA:

«Έχουν ταυτοποιηθεί, έχει λήξει το αυτόφωρο αλλά αναζητούνται. (…) Βλέπουμε τόσο κόσμο να τραβάει βίντεο, να κοιτάει αυτούς τους ανθρώπους σχεδόν να προσπαθούν να δολοφονήσουν αυτόν τον άνθρωπο που στο τέλος τον παρασύρουν στη μέση του δρόμου. Κανείς δεν ενημέρωσε την Αστυνομία παρά τα ίδια τα θύματα. Είναι απαράδεκτο, αυτό σημαίνει αδιαφορία. Θα μπορούσαν να έχουν σκοτώσει έναν άνθρωπο στη μέση του δρόμου και να μην έχει επέμβει κανένας πολίτης».

«Δεν μπορούν να συλληφθούν»

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος των θυμάτων, Θοδωρής Καραγιάννης, σημειώνει:

«Δεν έχει νόημα πια η αναζήτηση έτσι και αλλιώς, γιατί δεν μπορούν να συλληφθούν, έχει τελειώσει το αυτόφωρο. Εδώ πέρα γίνεται και ένα λάθος γιατί ενώ εμείς ζητήσαμε από την Αστυνομία να τελειώσει την αυτεπάγγελτη προανάκριση και να στείλει τον φάκελο στον εισαγγελέα, περιμένει κάποια στοιχεία. Από τη μία μεριά καλά κάνει, αλλά από την άλλη, με αυτόν τον τρόπο, δεν μπορούν να συλληφθούν. Ο μόνος τρόπος για να συλληφθούν είναι να κλείσει ο φάκελος, να πάει στον εισαγγελέα για να κινήσει δίωξη, να βγάλει ένταλμα σύλληψης».

Η λέξη κλειδί που τους έκανε «θηρία»

«Εδώ δεν είναι απλά ένας καυγάς που ξέφυγε, εδώ μιλάμε για ανθρώπους που χτυπούσαν στο κεφάλι επί ώρα, ανθρώπους δηλαδή που έχουν ξανά μπλέξιμο με βία. Από πληροφόρηση δική μας, για τους δύο εκκρεμούσαν και περιοριστικοί όροι για παράνομα αδικήματα. Η λέξη κλειδί που τους έκανε να ξεφύγουν και να βγουν να χτυπάνε, είναι η λέξη Αστυνομία. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν προηγούμενα, δε δικαιολογείται αλλιώς. (…) Το θέμα είναι να συλληφθούν. Αν συλληφθούν, δε θα είναι εύκολη η κατάσταση για αυτούς. Ο κίνδυνος είναι αυτοί οι άνθρωποι, ανάλογα ποιοι είναι και τι παρελθόν έχουν, θα μπορούσαν ακόμα και να διαφύγουν από τη χώρα».