Παραμένει ακόμη πολύ αβέβαιο το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης αξιωματούχος κοντα στους πιστωτές, μετά τη συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον πρόεδρο του Eurogroup, συνάντηση που εξελισσόταν και κατά τη διάρκεια που ο έλληνας πρωθυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ειδικότερα ο αξιωματούχος απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το αν υπήρξε πρόοδος το απόγευμα μεταξύ των δανειστών δήλωσε σύμφωνα με το Reuters: «Παραμένει πολύ αβέβαιο το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα. Δεν έχουμε ακόμα συμφωνία».

Οι διαβουλεύσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, ολοκληρώθηκαν ενώ τα διεθνή πρακτορεία μετέδιδαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είοναι κλειδωμένος μαζί με τους επικεφαλής των θεσμών, που εκπροσωπούν τους πιστωτές της Ελλάδας, και συζητούσαν με στόχο την επίτευξη συμφωνίας πριν την έναρξη του Eurogroup.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των επικεφαλής οικονομολόγων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης το λεγόμενο EuroWorking Group.