«Η Ελλάδα είναι ο χειρότερος πελάτης που είχε το ΔΝΤ στην 70χρονη ιστορία του» ανέφεραν στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου σε συναδέλφους τους σύμφωνα με δύο ανθρώπους που φαίνεται να ήταν παρόντες στις συνομιλίες.

Στην σύντομη και όχι ιδιαιτέρως θετική τηλεδιάδιασκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, αξιωματούχοι από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ παραπονέθηκαν ότι η ελληνική πλευρά δεν τηρεί τα όσα συμφωνήθηκαν τον Φεβρουάριο, ούτε συνεργάζεται με τους δανειστές, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Bloomberg επικαλούμενο τις δύο πηγές, οι οποίες ζήτησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή γερμανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το να προσπαθούν να πείσουν την ελληνική κυβέρνηση να καταρτίσει ένα αυστηρό πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής είναι σαν ιππεύεις ένα νεκρό άλογο, ενώ η ομάδα του ΔΝΤ είπε ότι η στάση της Ελλάδα απέναντι στους πιστωτές είναι απαράδεκτη. Να σημειωθεί ωστόσο ότι το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο επί του θέματος.

Οι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η δυστροπία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μπορεί να καταλήξει σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς η κυβέρνηση αρνείται να λάβει μέτρα, τα οποία θα της εξασφαλίσουν περισσότερη βοήθεια, προσθέτει το δημοσίευμα.

Και καταλήγει: Ο Αλέξης Τσίπρας εναποθέτει τις ελπίδες του στην εξαμερή συνάντηση της Πέμπτης με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.