Η κριτική που άσκησαν 160 Γερμανοί οικονομολόγοι, με επικεφαλής τον Χανς Βέρνερ Ζιν, στις τελευταίες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι «ανεύθυνη» και η παρέμβασή τους «εξοργιστική». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Βερολίνου-Βραδεμβούργου.

Ο κ. Σόιμπλε είπε ότι «οι οικονομολόγοι πρέπει να χρησιμοποιούν τον όρο «τραπεζικά χρέη» υπεύθυνα», καθώς και ότι «προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη», ενώ διέψευσε τον ισχυρισμό τους ότι μέσω του Μηχανισμού Σταθερότητας η Γερμανία εγγυάται τα τραπεζικά χρέη. «Στην ουσία δεν πρόκειται για αμοιβαιοποίηση της εγγύησης, αλλά για την δημιουργία μιας κοινής εποπτείας στην Ευρώπη», τόνισε.

Οι οικονομολόγοι, με δημόσια έκκλησή τους η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες, κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, για «κίνδυνο τον οποίο διατρέχει πλέον και η γερμανική οικονομία» και καλούν τους Γερμανούς πολίτες να διαμαρτυρηθούν για τις αποφάσεις της κυβέρνησης και να ασκήσουν πίεση στους βουλευτές της περιφέρειάς τους.