Στο πλαίσιο της αυτονομίας και της πρωτοβουλίας των εργαζομένων της, η Leroy Merlin Ελλάδας πιστεύει ότι το όραμα και οι αξίες μιας εταιρείας πρέπει να γραφτούν από τους ίδιους τους εργαζομένους. Γι’ αυτόν τον λόγο, το 2008 ξεκίνησε ένα μεγάλο έργο για να καθορίσουν από κοινού το όραμα και τις αξίες της Leroy Merlin Ελλάδας. Στο πλαίσιο του έργου αυτού, απάντησαν όλοι σε ένα ερωτηματολόγιο. Τον Οκτώβριο του 2008 όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Είχαν Λόγο» να συναντηθούν για να μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με τις αξίες και να γράψουν όλοι μαζί το όραμα της εταιρείας στην οποία θέλουν να εργάζονται. Η εργασία έγινε σε ομάδες των 10-12 ατόμων σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και συνοδεύτηκε από δείπνο. Στη συνέχεια επεξεργάστηκαν το πλούσιο υλικό και συνέταξαν την τελική εκδοχή του «Οράματος και των Αξιών», η οποία αντιπροσωπεύει καθέναν από τους εργαζομένους και θα οδηγήσει τη Leroy Merlin Ελλάδας για τα επόμενα 10 χρόνια.
Ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Σε κάθε κατάστημα ή τμήμα δημιουργήθηκε μια ομάδα «Οράματος και Αξιών», η οποία είχε ως στόχο να αναπτύξει μια σειρά από ενέργειες, όπως:
* Ερωτηματολόγια για την υποδοχή και εξυπηρέτηση των πελατών, ώστε να ακούσουν την άποψή τους και να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους.
* Δημιουργία εσωτερικού περιοδικού επικοινωνίας «Ta Leme Mazi».
* Δημιουργία ετήσιας αναφοράς με τις παροχές ανά εργαζόμενο, π.χ. ετήσιες αποδοχές, ώρες και σεμινάρια εκπαίδευσης.
* Δημιουργία οικολογικών και κοινωνικών δράσεων σε επίπεδο εταιρείας.
* Διάφορα συστήματα επιβράβευσης.
Με βάση την έρευνα διοργανώθηκαν «Εργαστήρια Αξιών» σε όλα τα καταστήματα και στα κεντρικά, όπου ομάδες εργαζομένων επεξεργάστηκαν τα αποτελέσματα και δούλεψαν πάνω στους άξονες βελτίωσης.
Μια διαδικασία της Leroy Merlin Ελλάδας για τη μεταβίβαση του οράματος της εταιρείας στους νεότερους συνεργάτες είναι οι «Ημέρες Οράματος». Πρόκειται για ένα διήμερο ομαδικής συνεργασίας, όπου συζητούνται οι βασικοί άξονες του οράματος και των εταιρικών αξιών αλλά και του στυλ διοίκησης.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου 2011, η εταιρεία πήρε μέρος στην εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων, με στόχο τον καθαρισμό του Λόφου Φιλοπάππου, προσφέροντας εργαλεία στους εθελοντές. Τα εργαλεία ήταν μια ευγενική προσφορά των καταστημάτων του Αεροδρομίου και της Πειραιώς. Στην ενέργεια συμμετείχαν πάνω από 100 εθελοντές, μεταξύ των οποίων αρκετοί εργαζόμενοι της Leroy Merlin.
Δύο χρόνια νωρίτερα, σε συνεργασία με το ίδρυμα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το ίδρυμα «ΑΡΙΣΤΕΥΣ» στη Λάρισα, η εταιρεία διοργάνωσε τη χριστουγεννιάτικη ενέργεια «Μαζί για τα Καλύτερα Χριστούγεννα». Κάθε κατάστημα και τα κεντρικά γραφεία επέλεξαν από ένα σπίτι του ιδρύματος για να το στολίσουν.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ