Με έδρα τη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς, 50 χλμ. βόρεια από τη Θεσσαλονίκη, και διεθνή παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες του κόσμου, η εταιρεία έχει καθιερωθεί πλέον διεθνώς ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ολοκληρωμένων συστημάτων ανελκυστήρα.
Η Kleemann δίνει έμφαση στην εσωτερική επικοινωνία και έχει θεσπίσει διάφορα μέσα για αυτόν τον σκοπό, όπως το «Breakfast with CEO». Η πρακτική αυτή αφορά πρωινές συναντήσεις με τον γενικό και εμπορικό διευθυντή της εταιρείας, κατά τις οποίες οι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να πάρουν το πρωινό τους με τα άτομα της ανώτατης διοίκησης και να επικοινωνήσουν για θέματα είτε της προσωπικής είτε της επαγγελματικής τους ζωής. Η εταιρεία επίσης αναγνωρίζοντας ότι η κινητήρια δύναμη για την πρόοδό της είναι οι ιδέες των ανθρώπων της συνέστησε μια ομάδα η οποία στόχο έχει την οργάνωση της συλλογής, της αξιολόγησης και ενδεχομένως της υλοποίησης των ιδεών του ανθρώπινου δυναμικού της. Οι εργαζόμενοι της Kleemann μπορούν να καταθέτουν τις ιδέες τους στα κυτία ιδεών ή ηλεκτρονικά μέσω e-mail ή στην πλατφόρμα νέων ιδεών «Ιδέες Online».
Οι εργαζόμενοι μέσω της πλατφόρμας αυτής έχουν τη δυνατότητα να δουν τις ιδέες των συναδέλφων τους, να γράψουν τις δικές τους ιδέες, να ψηφίσουν τις ιδέες των άλλων με βαθμολογία από το 1 ως το 10, όπως επίσης να δουν τις ιδέες που υλοποιούνται. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η εταιρεία κάθε χρόνο διεξάγει την έρευνα εξυπηρετικότητας εσωτερικού πελάτη, η οποία αφορά την εξυπηρέτηση που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι ως εσωτερικοί πελάτες από τις διευθύνσεις-τμήματα της εταιρείας. Με αυτόν τον τρόπο εντοπίζουν τα σημεία τα οποία χρειάζονται βελτίωση αλλά και αναδεικνύουν τους πρωταθλητές της εξυπηρέτησης. Στην εφημερίδα των εργαζομένων «Εμείς στην Kleemann» υπάρχει το κεφάλαιο «Αληθινές Ιστορίες» όπου αναγράφονται αληθινά παραδείγματα για την εξυπηρετικότητα των υπαλλήλων της, τα οποία ενισχύουν την υπερηφάνεια τους για την εταιρεία.
Ηδη από το 2004 η Kleemann ξεκίνησε να συμμετέχει σε προγράμματα καταπολέμησης του διαχωρισμού στον χώρο εργασίας, αμφισβήτησης των στερεότυπων ρόλων των δύο φύλων και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας. Το 2004 συμμετείχε στο πρόγραμμα «Equal» μέσα από το οποίο αποτυπώθηκε η θέση των εργαζομένων γυναικών μέσα στην επιχείρηση και σχεδίαστηκαν συγκεκριμένες δράσεις για τη βελτίωσή της και τις προοπτικές εξέλιξης. Το 2006 οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Δράσεις υπέρ των γυναικών» της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης, της κοινωνικής στήριξης και της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας. Προχώρησαν στη διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων και ικανοτήτων πώλησης. Επιπλέον σε δεύτερη φάση εργαζόμενες συμμετείχαν σε προγράμματα συμβουλευτικής καριέρας. Το 2010 η Kleemann υπέγραψε τη Διακήρυξη της διαφορετικότητας που στάλθηκε σε όλα τα μέλη του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Με την υπογραφή της η εταιρεία δείχνει έμπρακτα ότι προτίθεται να συμβάλει στην καταπολέμηση όλων των μορφών διακρίσεων στους χώρους εργασίας – λόγω γένους, ηλικίας, αναπηρίας, εθνικής καταγωγής, θρησκευτικής πίστης κτλ. -, με ταυτόχρονη επιδίωξη την ενίσχυση της διαφορετικότητας μέσα στην οργάνωσή της, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει σχέση με τις ίσες ευκαιρίες μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Ελένη Ασβεστά,
διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Kleemann

Σχέσεις εμπιστοσύνης, υποστήριξης και συνέργειας
Εμείς στην Kleemann έχουμε δεσμευθεί να χτίσουμε έναν οργανισμό όπου οι σχέσεις μεταξύ των συνεργατών είναι σχέσεις εμπιστοσύνης, υποστήριξης, συνέργειας και δέσμευσης σε έναν κοινό σκοπό. Να παράγουμε εξαιρετικά αποτελέσματα.
Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις και ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους μας, σε καθημερινή βάση, να αναλαμβάνουν και να πετυχαίνουν προκλητικούς και ενδιαφέροντες στόχους, ξεπερνώντας τις προσδοκίες μας αλλά και τις δυνατότητές τους. Η αγάπη για τη δουλειά μας και για τον άνθρωπο, η ακεραιότητα, η συνέπεια, η αναγνώριση και η επιβράβευση, η ελευθερία δράσης και η ενθάρρυνση της δημιουργικότητας είναι για την Kleemann στρατηγική επιλογή της ανάπτυξής της.
Ανάπτυξη που ταυτίζεται με το όραμά μας: να είμαστε η Νο 1 επιλογή στους ανελκυστήρες. Το 2011 το περιοδικό «Elevator World» μάς κατέταξε μεταξύ των επτά σημαντικότερων εταιρειών του κλάδου των ανελκυστήρων παγκοσμίως. Μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση που μας ενθάρρυνε και μας ικανοποίησε.
Φέτος η διάκρισή μας στο GPTW, ως ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας, μας έκανε υπερήφανους και ήρθε να προστεθεί στην αξιοπιστία μας και να δικαιώσει τις προσπάθειές μας. Ομως, το γνωρίζουμε, ο δρόμος για την κορυφή δεν έχει τέλος. Οι διακρίσεις, απλά, μας δείχνουν ότι είμαστε στη σωστή πορεία. Γι’ αυτό κι εμείς στην Kleemann δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με τον ίδιο βηματισμό προς την επιτυχία, την οποία επιμένουμε να τη μοιραζόμαστε με τους εργαζομένους, τους συνεργάτες και τους πελάτες μας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ