Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Το Κορίτσι με το τατουάζ», Ντέιβιντ Φίντσερ, αποφάσισε να μην προβληθεί η ταινία του στην Ινδία, επειδή δεν ήθελε να λογοκρίνει σκηνές της ταινίας.

Αν και η ταινία περιέχει σκηνές βίας, βιασμού και γυμνό, οι συνήθως συντηρητικοί Αμερικανοί δεν του έδωσαν τον χαρακτηρισμό NC-17, αλλά εκείνον του R (μπορεί να το δει ανήλικος εφόσον συνοδεύεται από ενήλικο).

Τα πράγματα όμως δεν κύλησαν ομαλά στην Ινδία, όπου το Κεντρικό Συμβούλιο Πιστοποίησης Ταινιών (γνωστό και ως Συμβούλιο Λογοκρισίας) αποφάσισε ότι «Το Κορίτσι με το τατουάζ» περιέχει πολλές γυμνές σκηνές – πέντε για την ακρίβεια.

Η εταιρεία διανομής αποφάσισε να αναβάλει την προβολή της ταινίας ώσπου να λυθεί το θέμα. Σύμφωνα, όμως, με το περιοδικό «Variety», η ταινία δεν θα λάβει τελικά καθόλου διανομή στη χώρα, καθώς ο σκηνοθέτης αρνείται να τη λογοκρίνει.


«Το Συμβούλιο Λογοκρισίας έκρινε ότι η ταινία δεν είναι κατάλληλη για δημόσια προβολή στην αναλλοίωτη μορφή της και, αν και παραμένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε το όραμα του σκηνοθέτη, θα σεβαστούμε, όπως πάντα, τις οδηγίες του Συμβουλίου»

δήλωσε εκπρόσωπος της Columbia Pictures στην Ινδία.