Ο ΠΑΟΚ έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό του FIBA Europe Cup, επικρατώντας της Μούρθια με 79-73 στην Πυλαία, σε έναν πρώτο ημιτελικό που κρίθηκε από την εντυπωσιακή ανατροπή του στο δεύτερο ημίχρονο.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρέθηκε σε δύσκολη θέση στο πρώτο μέρος, καθώς οι Ισπανοί εκμεταλλεύτηκαν τα ριμπάουντ και τον ρυθμό τους, φτάνοντας ακόμη και σε διψήφια διαφορά (29-39). Παρά την πίεση, ο ΠΑΟΚ παρέμεινε κοντά στο σκορ, με τον Μέλβιν να ξεχωρίζει επιθετικά και να κρατά την ομάδα «ζωντανή» μέχρι την ανάπαυλα.
Στην επανάληψη, η εικόνα άλλαξε πλήρως. Με σερί 7-0 και συνεχόμενα τρίποντα, ο ΠΑΟΚ μείωσε γρήγορα τη διαφορά και πέρασε μπροστά, βρίσκοντας ρυθμό τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Η τρίτη περίοδος έκλεισε με το παιχνίδι ισορροπημένο, όμως οι γηπεδούχοι είχαν πλέον τον έλεγχο του αγώνα.
Στην τελευταία περίοδο, η ομάδα του ΠΑΟΚ έδειξε ψυχραιμία και συγκέντρωση. Με καθοριστικά καλάθια και σωστές επιλογές στα κρίσιμα σημεία, διατήρησε το προβάδισμα και δεν επέτρεψε στη Μούρθια να επιστρέψει, φτάνοντας τελικά στη νίκη με +6.
Το αποτέλεσμα αυτό δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον «Δικέφαλο», ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί στην Ισπανία στις 8 Απριλίου, όπου θα κριθεί το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.
Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Προκ, Γιλμάζ και Μασιούλις, ενώ τα δεκάλεπτα διαμορφώθηκαν: 19-17, 34-43, 55-55, 79-73.






