Ο 23χρονος που συνελήφθη για την έκρηξη σε σπίτι στα Βορίζια συνελήφθη και διώκεται και ως κατασκευαστής της βόμβας. Ο ίδιος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα. Ειδικότερα, οι κατηγορίες εις βάρος του είναι για έκρηξη από κοινού που θα μπορούσε να προκαλέσει σωματικές βλάβες, αλλά και υλικές ζημιές, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού, καθώς και κατοχή εκρηκτικών υλών.
Πρόκειται για ανιψιό του Φανούρη Καργάκη και φέρεται να τοποθέτησε τη βόμβα την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, η οποία πυροδότησε την τραγωδία ανάμεσα στις δύο οικογένειες, αλλά και να την κατασκεύασε.
Ο γάμος πριν την τραγωδία στα Βορίζια
Η εμπλοκή του στην υπόθεση προέκυψε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έπειτα από καταθέσεις και προανακριτικό υλικό. Συγκεκριμένα, φέρεται να υπάρχει κατάθεση στην αστυνομία από άτομο της οικογένειας Φραγκιαδάκη, που ήταν σε εκείνον τον επίμαχο γάμο που βρισκόταν και ο 23χρονος πριν από την έκρηξη στα Βορίζια.
Ο τρίτος κρατούμενος από την οικογένεια Καργάκη συνελήφθη σε κοιμητήριο της περιοχής, αθόρυβα και μακριά από τις κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων, από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς.
Οι έρευνες συνεχίζονται, με τις αρχές να προσπαθούν να εντοπίσουν τόσο τον ηθικό αυτουργό όσο και το άτομο που κατασκεύασε τον εκρηκτικό μηχανισμό, που εξερράγη στο σπίτι του 27χρονου, ο οποίος επίσης συγκαταλέγεται στους προσωρινά κρατούμενους.
«Δε σημαίνει ότι είναι ο μόνος εμπλεκόμενος στην έκρηξη»
«Στην έκρηξη προς το παρόν έχουμε έναν εμπλεκόμενο, τον 23χρονο. Αναμένουμε και εμείς να δούμε τι θα υποστηρίξει, ποια θα είναι η θέση του και φυσικά συνεχίζουμε την έρευνά μας», είπε στο ΕΡΤnews η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου.
Η ίδια επεσήμανε ότι «δεν σημαίνει ότι είναι ο μοναδικός εμπλεκόμενος σε αυτή την ενέργεια. Φυσικά και θα συνεχισθεί η έρευνα, καθώς θα πρέπει να πούμε να δούμε αν υπάρχει εμπλοκή οποιουδήποτε άλλου προσώπου, είτε ο συνεργός είτε ως ηθικός αυτουργός της ενέργειας».
«Παρόλο που συνεχίζονται καθημερινά επιχειρήσεις της αστυνομίας, δεν έχει βρεθεί οπλισμός που έχει χρησιμοποιηθεί κατά τη συμπλοκή. Δεν σταματούν οι έρευνες από την πλευρά της αστυνομίας. Οποιαδήποτε πληροφορία φθάνει ακόμη και ανώνυμα ελέγχεται και προσπαθούν να εντοπίσουν οπουδήποτε αυτόν τον οπλισμό οι αστυνομικοί», είπε και πρόσθεσε ότι «φυσικά και παραμένουν οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και θα παραμείνουν και το επόμενο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας.






