Πανσέτες με αρωματική μαρινάδα στη σχάρα

Ζουμερό και λαχταριστό πιάτο που θα σας γεμίσει με τη νοστιμιά του. Εύκολη συνταγή για να πετύχετε τις πανσέτες στη σχάρα και να ενθουσιαστούν όλοι στην τραπεζαρία ή τη βεράντα σας.

Πανσέτες με αρωματική μαρινάδα στη σχάρα

Ζουμερό και λαχταριστό πιάτο που θα σας γεμίσει με τη νοστιμιά του. Εύκολη συνταγή για να πετύχετε τις πανσέτες στη σχάρα και να ενθουσιαστούν όλοι στην τραπεζαρία ή τη βεράντα σας.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

70λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

15λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 4 μερίδες

  •  600 γρ. χοιρινή πανσέτα σε λεπτές φέτες
  •  2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  •  1 κ.σ. μουστάρδα
  •  2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι (ή ξίδι από κόκκινο κρασί)
  •  ½ πορτοκάλι, χυμό και φλούδα
  •  1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
  •  1 κ.γ. μέλι
  •  2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  •  Λίγη αποξηραμένη ρίγανη
  •  Αλάτι
  •  Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το πορτοκάλι (χυμό και λεπτή φλούδα), τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  2. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το πορτοκάλι (χυμό και λεπτή φλούδα), τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  3. Τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα που περίσσεψε. Προσθέτουμε από πάνω τα μυρωδικά και τη φλούδα πορτοκαλιού.

  4. Σκεπάζουμε καλά το σκεύος και αφήνουμε το κρέας στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα – έως μία νύχτα. Όσο πιο πολλή ώρα μείνουν στη μαρινάδα τόσο περισσότερη υγρασία θα δημιουργηθεί στο σκεύος.

  5. Προετοιμάζουμε τη σχάρα στη φωτιά. Λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα.

  6. Βγάζουμε τις πανσέτες από τη μαρινάδα, τις στραγγίζουμε καλά και τις ψήνουμε για 6-7 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά (ανάλογα με το μέγεθός τους) μέχρι να ροδίσουν.

  7. Σερβίρουμε τις πανσέτες συνοδεύοντάς τες με δροσερό τζατζίκι και ψητά λαχανικά ή σαλάτα εποχής

Μικρά Μυστικά

Σε σχέση με το ψήσιμο είναι καλό να γνωρίζετε ότι οι πανσέτες χρειάζονται δυνατή θράκα και επιθετικό ψήσιμο, ώστε να σχηματίσουν κρούστα εξωτερικά αλλά να μείνουν μαλακές και τρυφερές εσωτερικά.

Απόρρητο