Την παραδειγματική τιμωρία του 37χρονου δολοφόνου της Βασιλικής ζητά η έγκυος σύζυγος του, αλλά και όλο το οικογενειακό περιβάλλον του δράστη.

Ένα 24ωρο μετά την προσπάθεια ορισμένων να τον λιντσάρουν στα δικαστήρια του Πύργου, ο 37χρονος παραμένει στο κτίριο της Ασφάλειας, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια. Η σύζυγος και η αδερφή του, δεν σκοπεύουν να τον επισκεφθούν.

Η 37χρονη, που είναι παιδική φίλη της μητέρας της 11χρονης, μίλησε στο Live News και περιέγραψε πως ο 37χρονος σύζυγός της και φονιάς της μικρής Βασιλικής, μετά την άγρια δολοφονία στην Ηλεία, απλά «ήρθε στο σπίτι και πήγε και κοιμήθηκε».

Αναφερόμενη στην καταδίκη του για τον βιασμό 14χρονης το 2017 ανέφερε πως «κανείς δεν πίστεψε πως συνέβη».

«Για το 2017 το ήξερα, αλλά ήταν λάθος μου που δεν το πίστεψα. Κανένας δεν το πίστεψε. Τον δικάσανε, αλλά τον αφήσανε ελεύθερο και δεν το πίστεψα. Μακάρι να τον είχαν βάλει μέσα, και να γλίτωνε η Βασιλική. Και εγώ δεν θα είχα 5 παιδιά μαζί του, δεν θα είχαν ένα πατέρα δολοφόνο. Όλοι με κρίνουν και με βρίζουν. Πιστεύουν πως δεν θα μίλαγα; Εμείς τσακωνόμασταν, αλλά στα παιδιά του ήταν πολύ καλός».

Γεννήθηκαν αμφιβολίες

Όπως λέει, όταν το έμαθε τι έχει συμβεί ρώτησε τις μεγάλες της κόρες αν τους έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.

«Μου είπαν πως δεν τις πείραξε. Δεν έχω πρόβλημα να πάνε στον γιατρό τα παιδιά. Για εμένα δεν υπάρχει πια αυτός, έχει πεθάνει. Η μεγάλη μου κόρη κάθε μέρα κλαίει. Της εξηγώ πως δεν ήταν άνθρωπος αυτός.

Δεν θα το αφήσω έτσι, και σε ψυχολόγο θα τα πάω άμα χρειάζεται. Θέλω να σταθώ στα πόδια μου, γιατί είμαστε μόνες μας. Στο χωριό δεν έχω πάει, γιατί δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ο καθένας πάνω στα νεύρα του. Τα παιδιά θα πάρουν το επίθετο μου».

«Δεν τον υποστηρίζει κανείς»

«Αυτός δεν λέγεται άνθρωπος, λέγεται δολοφόνος», είπε μεταξύ άλλων η αδερφή του 37χρονου δράστη, αποκαλύπτοντας πως οι στενοί του συγγενείς «τον έχουν διαγράψει».

«Δεν τον υποστηρίζει κανείς», τόνισε η αδερφή του.

Βαρύ ποινικό παρελθόν

Ο 37χρονος είχε συλληφθεί και για κλοπές αυτοκινήτων, ενώ σε βάρος του είχαν εκδοθεί δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις.

Το 2012 ο 37χρονος συνελήφθη για κλοπές αυτοκινήτων και το 2014 για κλοπές δίκυκλων, με τον ίδιο να καταδικάζεται ερήμην. Την ίδια χρονιά (2014) συνελήφθη για κλοπή καραμπίνας. Τα αποτυπώματα που εντοπίστηκαν πρόδωσαν και τις κλοπές που είχε κάνει.

Το 2017 συνελήφθη για τον βιασμό 14χρονης και το 2020 καταδικάστηκε σε 9 χρόνια κάθειρξη, με το δικαστήριο να τον αφήνει ελεύθερο χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία.

Υπενθυμίζεται πως έχει διαταχθεί από τον Άρειο Πάγο προκαταρκτική εξέταση για την ενδεχόμενη ευθύνη δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.