To Εnyaq σύστησε το 2020 την ηλεκτροκίνηση δια χειρός Skoda και πλέον ετοιμάζει την εφ΄όλης της ύλης αναβάθμισή του.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, αν και δεν θα υπάρξουν ριζικές μεταβολές στις αναλογίες του, το ανανεωμένο Enyaq αναμένεται να υπακούσει στις επιταγές του νεότερου σχεδιαστικού κώδικα της Skoda ο οποίος επιγράφεται ως «Modern Solid».

Αν και το καμουφλάζ καλύπτει το σύνολο των επιφανειών του συγκεκριμένου δοκιμαστικού πρωτοτύπου είναι ήδη ορατές οι αλλαγές στον μπροστινό προφυλακτήρα και στην χαμηλότερη γρίλια καθώς και στις πλευρικές εισαγωγές αέρα.

Τα φώτα και η γρίλια δείχνουν προς το παρόν ίδιες ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε αυτό να αλλάξει με το Enyaq να ακολουθεί τα αισθητικά πρότυπα του πρόσφατου πρωτότυπου της Skoda, του μικρού ηλεκτρικού crossover Epiq.

Aν και δεν υπάρχουν φωτογραφικά τεκμήρια από το εσωτερικό του μοντέλου, οι αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν ότι υπάρχουν αλλαγές με κυρίαρχη μια μεγαλύτερη οθόνη για το infotainment το οποίο δεδομένα θα συνοδεύεται και από βελτιώσεις σε επίπεδο γραφικών όσο και λειτουργικού.

Η Skoda προς το παρόν κρατά κλειστά τα χαρτιά της σε ό,τι αφορά τις αναβαθμίσεις στο hardware αν και δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται αλλαγές που θα αφορούν τις μπαταρίες και το σύστημα διαχείρισης ενέργειας προς όφελος της αποδοτικότητας αλλά και της μέγιστης αυτονομίας, ενώ θα υπάρξουν και βελτιώσεις στους ηλεκτροκινητήρες με το ίδιο σκεπτικό αλλά και την προσφορά επιπλέον ισχύος.

Αυτό που δεν πρόκειται να αλλάξει είναι η πολλαπλότητα των διαμορφώσεων του Enyaq που θα είναι διαθέσιμο με τουλάχιστον δύο διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίας και σε δικίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις διαφορετικής ισχύος με ένα ή δύο μοτέρ.

Το χρονοδιάγραμμα της Skoda προβλέπει την πρεμιέρα του ανανεωμένου Enyaq σε παραδοσιακή SUV όσο και σε Coupe εκδοχή αμαξώματος το 2025.

Φωτογραφίες: Automedia