Νέα τροπή πήρε η υπόθεση του εργοστασίου στη Λαμία, στο οποίο παρήχθησαν τα σχολικά γεύματα από τα οποία δηλητηριάστηκαν δεκάδες μαθητές της περιοχής, καθώς, σύμφωνα με το πόρισμα της Πυροσβεστικής, η φωτιά, που αμέσως μετά τα γεγονότα κατέκαψε τη μονάδα, προήλθε από εμπρησμό.

Όπως έγινε γνωστό και μετέδωσε το MEGA δύο μέρες πριν τον εμπρησμό η εταιρεία είχε ζητήσει από την ασφαλιστική εταιρεία να αυξηθεί το ποσό της αποζημίωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι στα δείγματα από 10 σχολικά γεύματα, που έστειλαν στο νοσοκομείο μικρούς μαθητές, εντοπίστηκε το βακτήριο του σταφυλόκοκκου, που προκαλείται συνήθως λόγω ανθυγιεινών πρακτικών χειρισμού των τροφίμων.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έχει παρέμβει και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητώντας να ερευνηθεί αν συνδέεται το γεγονός με τα χαλασμένα γεύματα και τον επικείμενο έλεγχο από τον ΕΦΕΤ ο οποίος είχε προγραμματιστεί την επομένη της καταστροφής του εργοστασίου.

Τα στοιχεία που δείχνουν εμπρησμό

Από την προηγούμενη εβδομάδα το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο MEGA και το Live News ανέφερε ότι η αρχική έρευνα της Πυροσβεστικής έδειξε πως η φωτιά ξεκίνησε από την μπροστινή πλευρά ενός φορτηγού, το οποίο ήταν παρκαρισμένο στο κτίριο του εργοστασίου.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής φαίνεται να έχουν προβληματιστεί καθώς το φορτηγό φαίνεται να ήταν σχεδόν κολλητά στο κτίριο, σαν κάποιος να ήθελε να το συνδέσει με την πυρκαγιά.

Ένα άλλο στοιχείο είναι το γεγονός πως η φωτιά εξαπλώθηκε και πήρε διαστάσεις πάρα πολύ γρήγορα, παρά ο γεγονός πως το υλικά που έχει το εργοστάσιο δεν ήταν εύφλεκτα.

Για τον λόγο αυτό εξετάζεται αν υπήρχε κάποιος άλλος παράγοντας, όπως κάποια άλλη εύφλεκτη ύλη στον χώρο που να επιτάχυνε την εξάπλωσε της φωτιάς. Να υπήρξε δηλαδή διάχυση βενζίνης ή πετρελαίου και αυτό να ήταν μετά από ανθρώπινη παρέμβαση, οπότε μιλάμε για εμπρησμό. Αυτό ωστόσο θα ερευνηθεί σε δεύτερη φάση μετά και από τις χημικές αναλύσεις που θα γίνουν.