Την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες από τη Διεύθυνση Εμπρησμών για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο εργοστάσιο της εταιρείας που κατασκεύαζε τα σχολικά γεύματα, νέες εικόνες από τις παρασκευές  που έφταναν στα παιδιά τους έδωσαν στην δημοσιότητα γονείς από την Λαμία.

Σημειώνεται ότι από τα σχολικά γεύματα που που προέρχονταν από το εργοστάσιο που κάηκε ολοσχερώς  προκλήθηκε μαζική δηλητηρίαση σε τουλάχιστον 63 μαθητές επτά σχολείων της Λαμίας. Στα δείγματα εντοπίστηκε το επικίνδυνο βακτήριο του σταφυλόκοκκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας τη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Ωστόσο, η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε καθυστερημένα, ενώ ύποπτη δείχνει και η γρήγορη επέκταση της φωτιάς.

Σάπια φρούτα και υπολείμματα πλαστικού

Πριν από τρεις μήνες γονείς μαθητών στη Λαμία, κατέγραψαν αυτές τις εικόνες. Φουσκωμένες συσκευασίες ζεστού φαγητού με κομμάτια από πλαστικό μπλε γάντι στη μερίδα με το μπιφτέκι.

Οι γονείς τότε ενημέρωσαν τον ΟΠΕΚΑ, που είναι αρμόδιος αλλά και την εταιρεία που κατασκεύαζε τα σχολικά γεύματα.

Ο Φάνης Μάκκας, πατέρας μαθητή δήλωσε: «Απάντηση δεν πήραμε, και εδώ γεννώνται ερωτηματικά κατά ποσό γίνονται ή δεν γίνονται οι έλεγχοι που προβλέπεται από τις συμβάσεις».

«Έφαγα και εγώ και με πόναγε η κοιλιά μου ένα ολόκληρο απόγευμα, εγώ είμαι ενήλικας φανταστείτε ένα παιδί. Εγώ τους απαγόρευσα στα παιδιά μου να τρώνε αυτό το φαγητό», είπε μητέρα μαθητή.

180.000 μαθητές χωρίς σχολικά γεύματα

Την ίδια στιγμή, μορφή τσουνάμι έχουν πάρει οι καταγγελίες γονέων για ακατάλληλα σχολικά γεύματα σε όλη την Ελλάδα.

«Ήταν άβραστα και τα λαχανικά και όλα. Μου το φέρνει ο μικρός και το κρέας το μοσχάρι που ήταν γιουβέτσι εγώ φοβόμουν μην πνιγεί κανένα παιδί. Δεν ήταν μαγειρεμένο».

Ενώ, μητέρα μαθητή σε σχολείο της Λάρισας περιέγραψε: «Εκείνη τη μέρα πήγα να φάω εγώ το μπιφτέκι γιατί δεν το τρώγανε τα παιδιά και μόλις το είδα δεν ξαναέφαγα όλη μέρα. Αηδίασα».

Για τη νέα σχολική χρονιά ΟΠΕΚΑ και ΕΟΔΥ θα εντατικοποιήσουν τους ελέγχους και θα αυστηροποιήσουν τα κριτήρια των εταιριών που θα αναλάβουν την παρασκευή σχολικών γευμάτων.