5 το πρωί: Στα σχοινιά το Ισραήλ για τη Ράφα – Η καμπάνα στην Ασημακοπούλου – Η υποδοχή του επτάστερου

«Μεθυσμένοι» είναι από την ευρωπαϊκή κούπα οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού την ώρα που εκείνοι του αιώνιου αντιπάλου Ολυμπιακού περιμένουν με αγωνία τον αυριανό ιστορικό τελικό με την Φιορεντίνα στην Ν.Φιλαδέλφεια (MEGA, 22:00) , η οποία έχει τεθεί σε mini lockdown.

1

Η Αθήνα υποδέχθηκε τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό

  • Η υποδοχή: Χιλιάδες φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, ο οποίος κατέκτησε το βράδυ της Κυριακής την Euroleague για έβδομη φορά στην ιστορία του, υποδέχτηκαν την αποστολή της ομάδας που έφθασε χθες το μεσημέρι στο Ελευθέριος Βενιζέλος και εν συνεχεία την ακολούθησαν με αυτοκινητοπομπή μέχρι το ΟΑΚΑ, όπου συνεχίστηκε το μεγάλο πάρτι.
  • Ο MVP των πανηγυρισμών: Την παράσταση στους πανηγυρισμούς έκλεψε ο Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος σέντερ των πρωταθλητών Ευρώπης ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικός, ενώ δεν δίστασε να οδηγήσει μέχρι και το μηχανάκι κάποιου οπαδού, συμμετέχοντας γενικότερα με κάθε τρόπο στη γιορτή που είχαν στήσει οι φίλαθλοι της ομάδας.
  • Τα συγχαρητήρια: Ήδη από χθες το βράδυ σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας είχε σπεύσει να συγχαρεί τους πρωταθλητές Ευρώπης.  Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε: «Ακόμα μία τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό! Μετά από μια καταπληκτική εμφάνιση στον τελικό, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας την Euroleague! Θερμά συγχαρητήρια!»
2

Πρόστιμο 40.000 ευρώ στην Ασημακοπούλου για τα e-mail των αποδήμων

  • Η απόφαση: Πρόστιμα στην Άννα Μισέλ Ασημακόπουλου και στο Yπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αναφορικά με τo σκάνδαλο διαρροής των e-mail των αποδήμων.
  • Τα πρόστιμα: Συγκεκριμένα, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανακοίνωσε πρόστιμο 40.000 ευρώ στην κ. Ασημακοπούλου και πρόστιμο 400.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών.
  • Η υπόθεση: Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά τη διαρροή εκατοντάδων e-mail αποδήμων ψηφοφόρων από το υπουργείο Εσωτερικών, μέσω της παρέμβασης κομματικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, προς την πρώην ευρωβουλευτή του κόμματος, η οποία τα χρησιμοποίησε για την αποστολή προωθητικών newsletters.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Σφαγή αμάχων στη Ράφα με 45 νεκρούς - Η διεθνής κατακραυγή

  • Ο βομβαρδισμός: Νύχτα φρίκης ήταν το βράδυ της Κυριακής για τους εκτοπισμένους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, καθώς ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε καταυλισμό στη Ράφα με αποτέλεσμα να πεθάνουν, σύμφωνα με το γραφείο της κυβέρνησης της Χαμάς, τουλάχιστον 45 Παλαιστίνιοι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.
  • Η διεθνής κατακραυγή: Αρκετές χώρες και παγκόσμιοι οργανισμοί καταδίκασαν την ισραηλινή επιδρομή. Ο τούρκος πρόεδρος, Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν δίστασε μάλιστα να δηλώσει πως «ο Νετανιάχου θα μνημονεύεται όπως ο Χίτλερ». Παράλληλα, σήμερα η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία αναμένεται να αναγνωρίσουν και επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης.
  • Η στάση Νετανιάχου: Σε μήνυμά του ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο για «τραγικό δυστύχημα», διαβεβαιώνοντας ότι το συμβάν θα διερευνηθεί. «Στη Ράφα έχουμε ήδη απομακρύνει περίπου ένα εκατομμύριο αμάχους, αλλά παρά τις προσπάθειες να μην τους βλάψουμε, συνέβη ένα τραγικό δυστύχημα», είπε.
4

Αντίστροφη μέτρηση για τον Κοινωνικό Τουρισμό

  • Η ημερομηνία: Πλησιάζει η ημερομηνία «κλειδί» για το άνοιγμα του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός», το οποίο θα αφορά την περίοδο 2024-25. Όπως όλα δείχνουν η πλατφόρμα για τη συμπλήρωση των αιτήσεων, αναμένεται να ανοίξει εκτός απροόπτου μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, δηλαδή τον Μάιο.
  • Οι δικαιούχοι: Για την επιδότηση αναμένεται να επιλεγούν 300.000 δικαιούχοι. Η διαδικασία θα διεκπεραιωθεί με μοριοδότηση, ενώ όσοι είναι κάτοχοι voucher περασμένης χρονιάς, θα έχουν ένα μήνα περιθώριο προκειμένου να το εξαργυρώσουν.
  • Οι παροχές: Αυτές δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με με την περσινή χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι θα έχουν το δικαίωμα έξι έως δώδεκα διανυκτερεύσεων. Η συμμετοχή θα υπάρχει μόνο στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και θα είναι από (0% έως 25%) ανάλογα τη μοριοδότηση του δικαιούχου.
5

Σε εξέλιξη η εαρινή Σύνοδος των Αρχόντων του Πατριαρχείου

  • Με «βαριά» ατζέντα: Ολοκληρώνεται αύριο, Τετάρτη 29/05, η 4η εαρινή Σύνοδος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, με κεντρικό θέμα την «Προστασία της Θρησκευτικής Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Στον απόηχο των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και της μετατροπής της Μονής της Χώρας σε τζαμί από τον Ταγίπ Ερντογάν, το συνέδριο καλείται να καταπιαστεί με πολλά και σοβαρά θέματα.
  • Ποιοι είναι οι «Άρχοντες»; Βιομήχανοι, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, καθηγητές πανεπιστημίου, άνθρωποι της διανόησης και της τέχνης είναι οι μεγάλοι κληρονόμοι των τίτλων της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, μιας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο -πέντε αιώνες μετά- διατηρεί στο ακέραιο τους τίτλους που δίνονταν σε κορυφαίους αξιωματούχους και κληρικούς από τους ρωμαίους (βυζαντινούς) αυτοκράτορες. Ωστόσο, ο οβολός των πλουσίων του διεθνούς «τζετ σετ» δεν έχει καμία αξία για το Πατριαρχείο αν δεν διατίθεται για το καλό της Εκκλησίας.
  • Ποια είναι τα τρία τάγματα; Στο συνέδριο συμμετέχουν προσωπικότητες της Ορθοδοξίας από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης που αποτελούν μέλη των Ταγμάτων των Αρχόντων που διαθέτει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όμως ουσιαστικά πρόκειται για τρία τάγματα: Το τάγμα της Παναγίας Παμμακαρίστου, τα μέλη του οποίου προέρχονται κυρίως από τις χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και την Αυστραλίας, το τάγμα του Αποστόλου Ανδρέα με επικεφαλής τον γιατρό κ. Αντ. Λυμπεράκη που είναι και το πολυπληθέστερο και το τάγμα του Αποστόλου Παύλου που δημιούργησε η Αρχιεπισκοπή Καναδά.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
myavis.gr