Μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής 28/04 συνεχίστηκαν οι μαραθώνιες απολογίες των συλληφθέντων για την δολοφονική επίθεση σε βάρους του άτυχου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Με λεωφορείο και κλούβα της αστυνομίας οδηγήθηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, 32 ακόμα συλληφθέντες προκειμένου να απολογηθούν. Από αυτούς 5 έχουν κριθεί προφυλακιστέοι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Σάββατο άλλοι 31 κατηγορούμενοι βρέθηκαν ενώπιον των ανακριτών και απολογήθηκαν, ενώ 7 από αυτούς κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ 24 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Πλέον, ο αριθμός των κατηγορουμένων που οδηγούνται στη φυλακή, από τη σημερινή αλλά και τη χθεσινή διαδικασία, ανέρχεται στους 12.

Ανάμεσα στους πρώτους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν είναι ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που προφυλακίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο για την ανθρωποκτονία του αστυνομικού.

Ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύτηκε να παρακολουθεί αγώνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 16χρονος αδερφός του βασικού κατηγορούμενου, υποστήριξε στην απολογία του ότι ναι μεν βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης κατά του Γ. Λυγγερίδη, ωστόσο δεν είχε καμία σχέση με αυτή.