Μετά το δροσερό και βροχερό Σαββατοκύριακο, που έφερε η ψυχρή λίμνη, ο καιρός φαίνεται πια ότι βάζει τα καλοκαιρινά του και ημερολογιακά, αλλά και από πλευράς θερμοκρασιών.

«Το καλοκαίρι αρχές Ιουνίου φαίνεται να έρχεται πλησίστιο» λέει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου και κάνει μια πρόβλεψη για τις θερμοκρασίες όλης της εβδομάδας, η οποία θα τελειώσει με 35άρια.

Η εβδομάδα ξεκινάει με 27 βαθμούς και σταδιακά ανεβαίνει, με 29°C την Τρίτη, 28 την Τετάρτη, 29 ξανά την Πέμπτη, 31 την Παρασκευή και καιρό για παραλία το Σαββατοκύριακο, με 33 και 35°C αντίστοιχα.

Πού θα βρέξει σήμερα

Βελτιωμένος θα είναι σήμερα 27/5 ο καιρός, με ήλιο και λίγες βροχές σε ορισμένες περιοχές σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου του Mega, Χριστίνας Ρήγου.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη, στη Ρόδο και το Καστελόριζο μέχρι το μεσημέρι, με πιθανότητα καταιγίδας στα ορεινά της Κρήτης το πρωί. Στα ηπειρωτικά, περισσότερη θα είναι η συννεφιά σε περιοχές βορειότερα της Στερεάς Ελλάδας και θα σημειωθούν διάσπαρτες βροχές στο βόρειο Ιόνιο, στα ορεινά της Ηπείρου και στη δυτική Μακεδονία, με βελτίωση το απόγευμα.

Μέχρι το βράδυ όμως οι νεφώσεις θα έχουν διαλυθεί και ο καιρός θα είναι αίθριος και στα ηπειρωτικά, αλλά και στα νησιωτικά τμήματα.

Σε άνοδο η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Θα πλησιάσει το θερμόμετρο τους 26-28 στα ηπειρωτικά, και 29, τοπικά 30 στα δυτικά. Οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο θα κυμανθούν κοντά στους 23-27 βαθμούς. Κανονικές οι θερμοκρασίες για την εποχή.

Από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη. Στο Ιόνιο 3-5. Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα είναι πιο ισχυροί, ως 7 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με λιακάδα και αραιές νεφώσεις στο λεκανοπέδιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-27 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4-6, στα ανατολικά 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, θα πρέπει να περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-26 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι ασθενείς, 2-4 μποφόρ, μεταβλητοί και θα στραφούν σταδιακά σε νότιους.