Τo Σάββατο η μέρα θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες, καθώς περιμένουμε εναλλαγές ηλιοφάνειας και αραιής νέφωσης. Ωστόσο από το μεσημέρι και στη συνέχεια, θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού, η συννεφιά θα είναι πυκνή στα ηπειρωτικά και θα ξεκινήσουν βροχές σε ορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια, κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας και στα ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.

Το βράδυ στις συγκεκριμένες περιοχές τα φαινόμενα θα ενταθούν, ενώ όσο βραδιάζει ασθενείς βροχές προβλέπονται στο Ιόνιο και πιο δυνατές θα είναι αργότερα κοντά στα μεσάνυχτα στην Πελοπόννησο. Στο εσωτερικό της θα σημειωθούν καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί το μεσημέρι κοντά στους 25-29 στα ηπειρωτικά, τοπικά και 30 στη δυτική Ελλάδα. Σε παρόμοια επίπεδα και στα νησιά του Αιγαίου, δε θα ξεπεράσει τους 25-28 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο 3-5 στα ανατολικά και βόρεια θαλάσσια τμήματα έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι και στη συνέχεια θα είναι αυξημένες και αργά τη νύχτα προς το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-29 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 3-5 μποφόρ.

Αντίστοιχα και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται να είναι πιο πυκνές οι νεφώσεις από το μεσημέρι και έπειτα, με τοπικές βροχές να σημειώνονται το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-26 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί πρόσκαιρα νότιοι 2-4 μποφόρ.

Η πρόβλεψη του καιρού για το Σάββατο

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Η Κυριακή θα είναι σε αρκετές περιοχές βροχερή. Το πρωί βροχές θα σημειώνονται σε όλα τα ηπειρωτικά πλην της Θράκης, αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα αρχίσουν να εξασθενούν και το βράδυ θα σταματήσουν, αφήνοντας δηλαδή με βελτιωμένο καιρό τη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 3-4 βαθμούς συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, και θα κυμανθεί κοντά στους 24-26 βαθμούς στα ηπειρωτικά και έως 28 στο νότιο Αιγαίο. Ένα βόρειο ρεύμα στα πελάγη, μέχρι 5-6 και στο βόρειο Αιγαίο και 7 μποφόρ.

Τη Δευτέρα με εξαίρεση μικρής έντασης βροχές το μεσημέρι στο νότιο Αιγαίο, στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις, στα βορειοδυτικά πιο πυκνές. Θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία το μεσημέρι πλησιάζοντας τους 27-30 βαθμούς και έως 25-26 στο νότιο Αιγαίο και θα φυσάει βόρειος άνεμος στα πελάγη μέχρι 6, στο Αιγαίο και 7 μποφόρ.