Τη σύλληψη Τούρκων από την αστυνομία του Βερολίνου είχε ως συνέπεια η απόπειρα εισβολής τους στην «Uber Arena» πριν από τον ημιτελικό του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε στο Final Four της Euroleague.

Οι οπαδοί της ομάδας από την Κωνσταντινούπολη επιχείρησαν να μπουν στο γήπεδο δίχως εισιτήριο και επιτέθηκαν μάλιστα σε οπαδούς του «τριφυλλιού» που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν έξω από τις θύρες προκειμένου να πάρουν τις θέσεις τους εντός του γηπέδου. Ορισμένοι εξ αυτών τραυματίστηκαν στις συμπλοκές που ακολούθησαν.

Όπως ενημέρωσε η τοπική αστυνομία «σήμερα το απόγευμα αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία μπροστά από την Uber Arena, με αφορμή το διεθνές τουρνουά μπάσκετ. Υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ αντίπαλων οπαδών, στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν πυροτεχνήματα και μπουκάλια.

Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων εκμεταλλεύτηκε αυτή την κατάσταση προκειμένου να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην αρένα. Αυτή τη στιγμή καταγράφονται τα προσωπικά στοιχεία των εμπλεκομένων. Αυτοί θα αποβληθούν και θα τους απαγορευτεί η είσοδος στις εγκαταστάσεις, ανεξάρτητα από το αν έχουν εισιτήρια ή όχι. Τα εκδοτήρια εισιτηρίων θα ανοίξουν ξανά μόνο όταν διασφαλιστεί ότι η πρόσβαση στην αίθουσα μπορεί να επιτευχθεί χωρίς διακοπή».

Τα ρεπορτάζ του MEGA από το Βερολίνο