«Ο κ. Μητσοτάκης έφυγε νωρίς, μαζί του όμως έφυγαν και όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, πλην του κ. Θεοδωρικάκου – η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκινώντας τη δευτερολογία του στη Βουλή επί της συζήτησης για την ακρίβεια.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «πάει την κουβέντα μισό αιώνα πίσω» και προσέθεσε: «Επειδή του αρέσει να μιλάει για τις δημοσκοπήσεις, γιατί δεν μας λέει ποιος είναι ο πιο αγαπητός πολιτικός αρχηγός, σύμφωνα με την τελευταία; Ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά αυτό το μήνυμα δεν το λαμβάνει ο κ. Μητσοτάκης», ο οποίος «εργαλειοποιεί» τις δημοσκοπήσεις, τόνισε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως «δεν ξεχνάμε τι έχει γίνει στη χώρα και στα εθνικά θέματα, και στα δημοσιονομικά, και στις πράξεις του ιδίου» του κ. Μητσοτάκη, για να σημειώσει χαρακτηριστικά: «Εγώ μιλάω συγκεκριμένα, αλλά ο πρωθυπουργός έχει μάθει να πετάει την μπάλα στην κερκίδα και να αποχωρεί από την αίθουσα».

«Είμαστε η χειρότερη χώρα σε αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη»

«Είναι σύγκλιση που ο ελληνικός λαός είναι τελευταίος στην Ευρώπη στην αγοραστική δύναμη, με τις δικές του πολιτικές; Το ίδιο και στον τομέα της Υγείας. Ανταγωνιζόμαστε με την Βουλγαρία για την τελευταία θέση. Όλα αυτά δεν είναι σύγκλιση», αντέτεινε, απαντώντας στις «βολές» Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός «δεν απάντησε σε τίποτα συγκεκριμένα».

«Για το ΠαΣοΚ δεν υφίσταται ανάπτυξη χωρίς κράτος δικαίου», τόνισε επίσης, αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης, που οδήγησε στο αρνητικό για τη χώρα μας ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «αλαλούμ» στη στάση της κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, αναφερόμενος τόόσο στο Κόσοβο όσο και στην Σρεμπρένιτσα και λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχει χάσει την μπάλα το υπουργείο Εξωτερικών».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ μίλησε για «γενοκτονία στη Γάζα, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο να χαϊδεύει κανείς τον Νετανιάχου», όπως τόνισε, προσθέτοντας πως «ήμασταν οι πρώτοι που καταδικάσαμε το τζιχαντιστικό χτύπημα της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου» και επέκρινε την κυβέρνηση για τη στάση της.