Το ρολόι αυτό είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά της συλλογής Riviera που παρουσιάστηκε στην έκθεση Watches & Wonders της Γενεύης 2024 τον Απρίλιο. Ντυμένο στα μπλε και με δυνατότητα μέτρησης της παλίρροιας, τα ιστιοπλοϊκά γονίδια είναι προφανή στο νέο Riviera Baumatic Tideograph, μία συλλεκτική έκδοση 500 κομματιών. Φιλοξενείται σε μία δωδεκάγωνη βιδωτή κάσα από γυαλισμένο και σατινέ ανοξείδωτο ατσάλι, η οποία έχει διάμετρο 42 χιλ. και πάχος 12,3 χιλ.

Τέσσερις ατσάλινες βίδες αμμοβολημένες με ADLC κρατούν στερεωμένη την ατσάλινη στεφάνη. Η οκταγωνική κορώνα είναι βιδωτή και φέρει το έμβλημα της μάρκας, το λογότυπο Φ, ενώ ένα μπουτόν στη θέση 4 χρησιμεύει για τη ρύθμιση του δίσκου της παλίρροιας. Στο κάτω τμήμα του καντράν δεσπόζει ένας μπλε δίσκος που δείχνει την πλημμυρίδα και την άμπωτη, μία πληροφορία χρήσιμη για τον καπετάνιο ενός σκάφους.

Ο 24ωρος αυτός δίσκος είναι χωρισμένος σε τέσσερα μέρη επιτρέποντας την άμεση ανάγνωση της ένδειξης παλίρροιας. Ανάλογα με το μέρος του κόσμου που πλέει κανείς, οι δύο πλημμυρίδες την ίδια ημέρα μπορεί να διαφέρουν αρκετά η μία από την άλλη. Για τον σκοπό αυτό υπάρχει ένα στρογγυλό σύμβολο στον δίσκο που δείχνει ποια από τις δύο παλίρροιες θα είναι υψηλότερη.

Πέρα από την εξωτερική του εμφάνιση το ρολόι δεν στερείται και περιεχομένου, αφού στο εσωτερικό του χτυπά μεθοδικά ένας manufacture μηχανισμός Baumatic, ένας από τους πιο αξιόπιστους αυτόματους μηχανισμούς εκεί έξω. Συνδυάζει ακρίβεια, στιβαρότητα, ωραίο φινίρισμα και πέντε ολόκληρες ημέρες (120 ώρες) ενεργειακής αυτονομίας. Και χάρη στο κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη της κάσας μπορεί κανείς να τον θαυμάσει στις λεπτομέρειές του.

Το Tideograph είναι στεγανό μέχρι 100 μέτρα βάθος και τυλίγεται με σταθερότητα γύρω από τον καρπό του χεριού με ενσωματωμένο λουράκι από μπλε καουτσούκ που η ανάγλυφη επιφάνειά του θυμίζει καμβά. Διαθέτει μάλιστα σύστημα εύκολης αλλαγής λουριού για να αντικαθίσταται χωρίς τη χρήση ειδικού εργαλείου. Τιμή: €5.400.

www.baumeetmercier.com

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Χρονοφλάμ