Νέα πρόκληση από τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, λίγα 24ωρα πριν από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ομάδα στον ημιτελικό του Final Four της Euroleague.

Συγκεκριμένα, μερίδα οπαδών της τουρκικής ομάδα φωτογραφήθηκε έξω από την Uber Arena, κρατώντας πανό που είχε σβησμένο το όνομα Κωνσταντινούπολη και ανέγραφε: «Instabul since 1453», μια σαφής αναφορά στην άλωση της Πόλης, ενώ άλλοι οπαδοί της Φενέρ κρατούσαν ένα πανό με προσωπογραφία του Μωάμεθ Β’.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εργκίν Αταμάν και μέλη της ελληνικής αποστολής δέχθηκαν επίθεση εχθές Τετάρτη 22/5 έξω από το ξενοδοχείο κατά την άφιξή τους στο Βερολίνο από οπαδούς της Φενέρμπαχτσε.

Μόλις έφτασε η αποστολή των «πράσινων» στο ξενοδοχείο, εντελώς αναίτια και απαράδεκτα, εμφανίστηκαν οπαδοί της Φενέρ που αποδοκίμασαν έντονα τον Εργκίν Αταμάν και μάλιστα μερικά μέλη του επιτέθηκαν. Κάτι το απίστευτο. Μάλιστα ένας αστυνομικός τον έσπρωξε και τον πέταξε κάτω. Το θέμα θεωρείται λήξαν. Οι άνθρωποι της Euroleague απολογήθηκαν για το συμβάν τοσο στους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού AKTOR όσο και στον Εργκίν Αταμαν προσωπικά εν μέσω πολύ καλού κλίματος. Ο προπονητής δέχθηκε και τη συγγνώμη της γερμανικής αστυνομίας.

Στο ξενοδοχείο βρέθηκε άμεσα ο Έλληνας πρόξενος Ηλίας Κλουβατος με εντολή και εποπτεία της πρέσβεως, Μάρας Μαρινάκη. Γενικά το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας κινητοποιήθηκε άμεσα και έτσι «έσβησε» η… φωτιά.