Με 17 μαχαιριές κατακρεούργησε την 40χρονη στο Μενίδι ο πρώην σύντροφός της, ο οποίος, στα πρώτα του λόγια στην ανάκρισή του στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, είπε ότι δεν μετανιώνει την πράξη του. Ο 50χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή χθες (16/5) το πρωί στη μέση του δρόμου, στην συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους με το μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά της. Ο άνδρας συνελήφθη αρκετές ώρες μετά σε ελαφριά κατάσταση μέθης, σε οικοδομή που δούλευε ως οικοδόμος.

Η ομολογία

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άνδρες. Δεν μπορούσα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αυτοκίνητο και φωτογραφίες του στο Facebook» είπε ο 50χρονος. Το ζευγάρι είχε χωρίσει τον Μάρτιο και η γυναίκα είχε φύγει από το σπίτι. Ο 50χρονος ομολόγησε πως ήξερε τι ώρα φεύγει για την δουλειά της και της είχε στήσει καρτέρι.

Σύμφωνα με τους γείτονές της η 40χρονη ήταν μια αξιοπρεπής γυναίκα, που καθάριζε τους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας αφιλοκερδώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

«Xάθηκε άδικα» – Συγκλονίζει φίλη της

Φίλη της 40χρονης μίλησε στην «Κοινωνία ώρα MEGA» για την 40χρονη και το τι βίωνε.

«Την είχα γνωρίσει πριν από 6 χρόνια στην ομάδα ψυχοθεραπείας που ερχόταν, για να τη βοηθήσει ο γιατρός πώς να διαχειριστεί αυτόν τον άνθρωπο. Τελικά βοηθήθηκε, έμεινε μόνη της σε άλλο σπίτι με τα παιδιά της. Είχαμε καιρό να την δούμε, από τότε που πήρε το σπίτι δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να έρθει για ψυχοθεραπεία. Ξέραμε γι΄αυτόν τον άνθρωπο ότι την παρακολουθούσε πολλά χρόνια, την χτυπούσε, είχε πάει στην αστυνομία, η αστυνομία δεν είχε κάνει τίποτα, άφηναν ελεύθερο αντί να τον κλείσουν σε μια ψυχιατρική κλινική. Αφού στις φυλακές δεν χωράνε οι δολοφόνοι να τους κλείσουν στις ψυχιατρικές. Αλλά δεν το κάνουν, ποτέ» είπε αρχικά.

«Η κοπέλα «χάθηκε» άδικα. Αλλά τι να κάνει; Να πάει με τα νερά του; Είχε να έρθει πολύ καιρό. Ο γιατρός τον είχε γνωρίσει μία φορά και της είχε πει να μείνει μακριά. Αυτός ήταν αλκοολικός. Αυτός θα βγει από τη φυλακή, σε 10-15 χρόνια, πόσο είναι τα ισόβια. Αυτά τα παιδιά πώς θα ζήσουν; Ποιος ζει χωρίς μάνα; Και το κορίτσι της που την είδε νεκρή. Είχε γνωρίσει έναν σύντροφο και της έλεγα, «δεν μπορεί αυτός ο σύντροφος να κάθεται μαζί σου και να σε προστατεύει; Δεν είχε προστασία από πουθενά, δεν ξέρω αν είχε γονείς», συμπλήρωσε.

Τρεις καταγγελίες για βία

Η 40χρονη γυναίκα βίωνε ένα μαρτύριο από τον εν διαστάσει σύζυγό της, καθώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ήταν αρκετά, με την πρώτη καταγγελία να γίνεται το 2003 και την τελευταία πριν από σχεδόν 10 ημέρες.

Μάλιστα, το τελευταίο συμβάν με πρωταγωνιστές την 40χρονη και τον 50χρονο πρώην σύζυγό της έγινε κάτω από το νέο σπίτι που είχε βρει η γυναίκα με τα δύο της παιδιά, με τους γείτονες να ανησυχούν και να ειδοποιούν την Άμεση Δράση.

Από την εργασία της 40χρονης ειδοποιήθηκε και η κόρη της. Έτσι, αφού έμαθε τι είχε συμβεί στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους, πήγε στους αστυνομικούς με τη φωτογραφία της μητέρας της για να δει αν είναι αυτή το θύμα.

Θα δικαζόταν σήμερα

Στις 7 Μαΐου ο αναζητούμενος ως δράστης της γυναικοκτονίας στο Μενίδι συνελήφθη μετά από καταγγελία του θύματος για ενδοοικογενειακή βία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε τότε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή. Με αυτές τις κατηγορίες παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την επόμενη ημέρα 8/5. Το βράδυ της σύλληψης του παρέμεινε κρατούμενος και την επόμενη μέρα οδηγήθηκε στο εδώλιο για να δικαστεί.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε κανονικά αλλά η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 17 Μαΐου για κρείσσονες αποδείξεις λόγω απουσίας της παθούσας. Μετά από αυτή την εξέλιξη το δικαστήριο, σύμφωνα με το νόμο, δεν μπορούσε να διατηρήσει την κράτηση του κατηγορούμενου και ως εκ τούτου τον άφησε ελεύθερο.

Δικαστικές πηγές επισημαίνουν ότι ο εισαγγελέας, που είχε τη δυνατότητα, τον κράτησε μέχρι τη δίκη του, αλλά από εκεί και πέρα, μετά την αναβολή της δίκης και άρθρο 424 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, το δικαστήριο δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον αφήσει ελεύθερο υποχρεωτικά.