Σκηνές έστησαν στην πλατεία Συντάγματος σήμερα το πρωί αστυνομικοί, σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία.

Οι ένστολοι αντιδρούν σε κυβερνητική τροπολογία, που κατατέθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα, η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη μείωση της αποζημίωσης για τις διανυκτερεύσεις των αστυνομικών και την υποχρεωτική μετακίνηση από την επαρχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η ΠΟΑΣΥ στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Αντί να ενισχύσουν όλο το αστυνομικό προσωπικό της Αττικής, όπου η ακρίβεια και οι συνθήκες διαβίωσης είναι ασήκωτες και τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα ανέδειξαν ότι, για να επιβιώσει, κάνει δεύτερη δουλειά, κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και έρχονται να περικόψουν τη δαπάνη για τη στέγαση, αδιαφορώντας αν τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά από δικό μας αγώνα, είχε ψηφιστεί το άρθρο 37 του Νόμου 5079/2023, βάζοντας τέλος στην απαράδεκτη διαμονή σε φτηνά ξενοδοχεία.

Η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, νύχτα της Μεγάλης Δευτέρας, αποτελεί ύβρη για το λειτούργημα του αστυνομικού και επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα. Γιατί τον θέλουν εξαθλιωμένο και ταπεινωμένο, να στοιβάζεται σε άθλιες συνθήκες διαμονής, να σκύβει το κεφάλι και να λέει και «ευχαριστώ» […] Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο».

Δείτε το βίντεο: