Το πρώτο 24ωρο της περιοδείας του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κρήτη έκλεισε με… ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ άλλαξε το πρόγραμμα του κι ύστερα από πρόσκληση των μελών της Ν.Ε. του ΠαΣοΚ, παρακολούθησε τον τελικό κυπέλλου Χανίων, ανάμεσα στην ΑΕ Κυδωνιών και τον Κισσαμικό.

Ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου με χιτσκοκικό φινάλε και 2.000 θεατές στο γήπεδο. Ο χθεσινός τελικός, που παρακολούθησε ο Νίκος Ανδρουλάκης με κομμένη την ανάσα, είχε ανατροπές, παράταση και πέναλτι αλλά «Πανένκα». Για την ιστορία, νικήτρια σε αυτό ματς θρίλερ αναδείχθηκε η ομάδα των Κυδωνιών που ευστόχησε σε 10 εκτελέσεις πέναλτι έναντι 9 του Κισσαμικού.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ βρέθηκε σε εκδήλωση μνήμης και τιμής στη Ραμνή Αποκόρωνα. Στην συγκινητική αυτή εκδήλωση τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο πρώην βουλευτής Χανίων με το ΠαΣοΚ Σήφης Μιχελογιάννης, ο οποίος στην ομιλία του θύμισε σε όλους τις θυσίες των αγωνιστών της εθνικής Αντίστασης.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποίησε περιοδείες σε κεντρικά σημεία της πόλης των Χανίων. Μίλησε με κάτοικους και επαγγελματίες για την ακρίβεια και το κράτος Δικαίου, έχοντας δίπλα του τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Μαρία Δαφέρμου, Όλγα Μαρκογιαννάκη, Κωνσταντίνο Χρυσόγοννο, Γιάννη Κουράκη και Νίκο Ξυλούρη.

Στη Χαριλάου Τρικούπη είναι ικανοποιημένοι από την περιοδεία στα Χανιά και την ανταπόκριση του κόσμου. Αλλώστε δεν ξεχνούν πως εκεί «παίζουν μπάλα» σε ένα νομό που έλκουν την καταγωγή τους οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι του Νίκου Ανδρουλάκη, οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Στέφανος Κασσελάκης.

Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που το ΠαΣοΚ στα Χανιά έγραψε το χαμηλότερο ποσοστό στην Κρήτη, στις προηγούμενες εκλογές, συγκεντρώνοντας 11,21% . Ενώ στο Ρέθυμνο, που είναι ακριβώς δίπλα και θα περιοδεύσει σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε το υψηλότερο ποσοστό στη χώρα που άγγιξε το 25,71%. Ένα μεγάλο ποσοστό που δείχνει πως ένας στους ψηφοφόρους του νομού Ρεθύμνου προτίμησε το ΠαΣοΚ.

Δεν ξεχνάει την Υγειά

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκινά την δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στην Κρήτη, από νωρίς το πρωί με μία στάση στον οικισμό Σπήλι στο νομό Ρεθύμνου. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταβαίνει προκειμένου να επισκεφθεί μεταξύ άλλων και το τοπικό κέντρο Υγείας, τμήμα του οποίου βρίσκεται υπό κατάρρευση. Συγκεκριμένα έχει κριθεί κατεδαφιστέο και το τελευταίο διάστημα υποχωρεί και το υπόλοιπο. Με την επίσκεψη του αυτή ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα αναδείξει τα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την εγκατάλειψη του από την κυβέρνηση, αλλά και τις προτάσεις του κόμματος για την αναγέννηση του.

Αμέσως μετά θα περιοδεύσει στην αγορά του Ρεθύμνου, μαζί με μέλη της Νομαρχιακής, τον βουλευτή του νομού Μανώλη Χνάρη και αυτοδιοικητικούς παράγοντες. Ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στα ορεινά χωριά του νομού και συγκεκριμένα στα Λιβάδια, τα Ζωνιανά και τα Ανώγεια. Εκεί, στη γενέτειρα του Νίκου Ξυλούρη που η φωνή του και η ζώη του συνδέθηκαν με τη δημοκρατική παράταξη, θα πραγματοποιήσει ομιλία στην κεντρική πλατεία που οι ντόπιοι αποκαλούν «Μεϊντάνι».

Στη φωτογραφία διακρίνονται στο κέντρο ο Νίκος Ανδρουλάκης που κάνει το σήμα της νίκης, στα δεξιά του ο Αντιδήμαρχος Χανίων και αναπληρωτής της Ν.Ε. Γιάννης Νικηφοράκης, στα αριστερά η υποψήφια ευρωβουλευτής Μαρία Δαφέρμου, πίσω κι αριστερά του ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηρακης, πίσω και δεξιά του ο Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης.