Άγνωστοι τρύπωσαν με τη μέθοδο του ριφιφί στο εσωτερικό μίας εταιρίας εμπορίας χρυσού στην οδό Νοταρά, στην Τρούμπα στον Πειραιά και άδειασαν το χρηματοκιβώτιο.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε χθες το πρωί 7/5 όταν ο ιδιοκτήτης του κατάστηματος πήγε να το ανοίξει. Οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι την αργία του Πάσχα, αρχικά μπήκαν σε ένα διπλανό εργοτάξιο, έσπασαν έναν τοίχο και απέκτησαν πρόσβαση σε μία ναυτιλιακή εταιρεία, παραβίασαν έναν υαλοπίνακα και στη συνέχεια άνοιξαν τρύπα στη μεσοτοιχία η οποία οδηγεί στην εταιρεία εμπορίας χρυσού.

Είχαν άπλετο χρόνο στη διάθεσή τους κι έκαναν κυριολεκτικά φύλλο και φτερό την εταρεία, βρήκαν ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο παραβίασαν αφαιρόντας άγνωστο χρηματικό ποσό αλλά και κοσμήματα κι ενδεχομένως και καθαρό χρυσό σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Έκοψαν τηλέφωνο και ίντερνετ σε όλη τη γειτονιά

Σε εξέλιξη είναι η προανάκριση από τους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Σημειώνεται ότι οι δράστες λειτούργησαν τόσο οργανωμένα που έκοψαν τα καλώδια τόσο για το τηλέφωνο όσο και για το διαδίκτυο έτσι ώστε να μην χτυπήσει ο συναγερμός και να μην υπάρξει κάποια επικοινωνία με το κέντρο ασφαλείας που θα οδηγούσε στον εντοπισμό τους. Συνεργεία προσπαθούν να επιδιορθώσουν τη βλάβη καθώς όλη η γειτονιά δεν έχει τηλέφωνο και διαδίκτυο.