Απάντηση στο «ξεμπρόστιασμα του ΕΣΥ», που θέλει να κάνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, έδωσε με ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πατέρας του κ. Καλλιάνου νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην εντατική. Ο βουλευτής κατήγγειλε την κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία τονίζοντας ότι η επιβίωσή του πατέρα του είναι αμφίβολη.

«Συγγνώμη που κλαίω… Δεν είχε οξυγόνο καθόλου και πέρναγε μια νοσοκόμα κάθε 4 ώρες […] Δεν μπορούν να φανταστούν τι έχουν να πάθουν από εμένα και τον αδερφό μου» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφού αρχικά εξέφρασε τον σεβασμό του «στον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον πατέρα του», διευκρίνισε ότι «η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια».

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Να ξεμπροστιάσω ένα σύστημα συγκεκριμένων ανθρώπων»

«Θέλω να πω κάποια πράγματα όχι για να με λυπηθείτε, αλλά για να ξεμπροστιάσω ένα σύστημα συγκεκριμένων ανθρώπων που έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση όχι μόνο εμένα, αλλά ολόκληρη την οικογένεια μου», είπε αρχικά ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Ο πατέρας μου έχει πολλά προβλήματα υγείας, καθώς κάνει και αιμοκάθαρση και έχει ζάχαρο. Πριν 15 ημέρες μπήκε στη Βούλα, καθώς μαύρισε το δάχτυλο του μιας και έχει διαβητικό πόδι. Του φέρθηκαν πολύ καλά στην Βούλα, αλλά του είπαν ότι τέτοια μεγάλα αγγειοχειρουργικά θέματα δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν, όπως θα έπρεπε και θα πρέπει να βρεθεί σε άλλο νοσοκομείο. Μπήκε, την επόμενη μέρα έκανε χειρουργείο και του ακρωτηρίασαν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού» συνέχισε.

«Τις επόμενες πέντε ημέρες πήγαινε καλά. Την έκτη μέρα έκανε αποκορεσμό, δηλαδή έπεφτε το οξυγόνο. Ο αδερφός μου είναι γιατρός στην Κύπρο, τον είδε στην κατάσταση αυτή και ήρθε τον είδε και είπε να μπει στην πλατφόρμα και να εισαχθεί σε ΜΕΘ, γιατί δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να είναι καλά. Ο γιατρός που τον χειρούργησε μαζί με όλη η ομάδα, μας είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος και ότι «υπογράφουμε όλοι» ότι ο κ. Καλλιάνος είναι καλά, πάρα πολύ καλά. Ο αδερφός μου τους παρακάλαγε να τον βάλουν σε ΜΑΦ. Δεν τον έβαζαν, έλεγαν ότι είναι καλά», συμπλήρωσε.

«Αυτή είναι η κατάσταση»

«Εχουν στερέψει τα δάκρυα μου να τους παρακαλώ να τον βάλουν σε μια ΜΑΦ. Τελικά, ο πατέρας μου έκανε αποκορεσμό και έπαθε και ανακοπή σήμερα και τον διασωλήνωσαν και τον έβαλαν στην εντατική. Επειδή αυτό που έπαθε ο πατέρας μου θα το έχουν πάθει πολλοί άνθρωποι. Δεν μπορούν να φανταστούν τι έχουν να πάθουν από εμένα και τον αδερφό μου. Εύχομαι να τα καταφέρει ο πατέρας μου, αν και είναι πολύ δύσκολο πια. Συγγνώμη που κλαίω… Δεν είχε οξυγόνο καθόλου και πέρναγε μια νοσοκόμα κάθε 4 ώρες», σημείωσε ο Γιάννης Καλλιάνος με εμφανή φορτισμένη ψυχολογική κατάσταση.

«Αυτή είναι η κατάσταση σ’ αυτό το ελληνικό νοσοκομείο. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, έκανα τα πάντα. Πρέπει στη χώρα αυτή, πρέπει όλοι οι άρρωστοι να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, με τον τρόπο που τους αξίζει. Δεν τους αξίζει ένα τέτοιο τέλος και μια τέτοια κατάσταση» είπε ο κ. Καλλιάνος.