Υπό έλεγχο τέθηκε χθες (23/4) η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Ναυστάθμου, στη Σούδα, στα Χανιά, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Οι πυροσβέστες έδωσαν τιτάνια μάχη προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά. Με απόφαση του δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη εκκενώθηκαν όλα τα σχολεία της Σούδας, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι παιδικοί σταθμοί, ενώ ταυτόχρονα το Πολεμικό Ναυτικό προχωρά στην εκκένωση του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης.

«Γίνανε προληπτικές εκκενώσεις όσον αφορά τα σχολεία και το πρώην δημαρχείο όπου στεγάζεται η πολεοδομία στη Σούδα καθαρά για προληπτικούς λόγους, καθώς δεν είχαμε ιδιαίτερα μεγάλη ανησυχία», τόνισε στο neakriti ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Μανόλης Λέκκας.

Ήχησε το 112

Εκκενώθηκε και ο οικισμός του Ναυστάθμου Κρήτης. «Αναγκαστήκαμε και δώσαμε σύνθημα-σήμα στο 112 για προληπτική εκκένωση, αν και δεν υπήρχε κίνδυνος για τους κατοίκους. Καταφέραμε και διασφαλίσαμε την περίμετρο σε σύντομο χρονικό διάστημα» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.

«Χθες είχαμε άσκηση και σήμερα τα βιώνουμε στο πετσί μας. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Όταν βλέπουμε Απρίλη μήνα φωτιά σε τέτοια έκταση, να εκκενώνονται οικισμοί, νοσοκομεία κλπ δίπλα σε μια στρατιωτική βάση, τα πράγματα είναι λίγο περίεργα» πρόσθεσε.

Δείτε τα βίντεο: