Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική από φωτιά που καίει σε περιοχή της Σούδας Χανίων κοντά στον Ναύσταθμο. Πιο συγκεκριμένα η φωτιά προκλήθηκε επί του ΒΟΑΚ στο ύψος στα Μεγάλα Χωράφια.

Η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 9:00 το πρωί της Τρίτης στην περιοχή του οικισμού στον Ναύσταθμο Χανίων, λαμβάνει διαστάσεις, ενώ ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση του Δημοτικού Σχολείου, του Ναυτικού Νοσοκομείου και της Λέσχης Υπαξιωματικών.

Και ο στρατός στη μάχη με τις φλόγες

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και αναμένεται να ενταθούν δυσκολεύουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση από άγνωστη αιτία. Στο σημείο, όπου υπάρχει έντονη βλάστηση, επιχειρούν αυτήν την ώρα 35 πυροσβεστικά οχήματα με 80 πυροσβέστες, ενώ συνδράμει και ο στρατός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, αναμένεται και η έλευση ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής και παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολη η προσέγγιση λόγω των ισχυρών ανέμων, αναμένεται να επιχειρήσει.

Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς. Οι κακές καιρικές συνθήκες με τους ανέμους να φτάνουν τα 8 μποφόρ, δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με το flashnews, δεν κινδυνεύουν οι πολυκατοικίες του στόλου, καθώς εκεί είναι υπό έλεγχο η κατάσταση.

Ωστόσο η κατάσταση παραμένει δύσκολη ενώ εστάλη και μήνυμα «112» να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός. Ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στον οικισμό Ναύσταθμο απομακρυνθείτε από την περιοχή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Δείτε εικόνες