Φαίνεται πως ο Ηλίας Κασιδιάρης αναζητά παρακαμπτήριες οδούς προκειμένου να εμπλακεί με κάθε τρόπο στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου και να επηρεάσει το αποτέλεσμα της κάλπης.

Όπως γράφει την Τετάρτη (24/4) ο Βηματοδότης, ο καταδικασμένος πολιτικός για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής έχει πλέον καταλήξει πως προτιμότερο είναι να πάει «από παρένθετο κόμμα σε παρένθετους υποψηφίους» έτσι ώστε να καταφέρει τον σκοπό του.

Τι ουσιαστικά σημαίνει αυτό; Ότι, έχοντας διαπιστώσει ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού πως τα διάφορα κόμματα που είχαν δημιουργηθεί από το επιτελείο του «χάθηκαν στον δρόμο» και πως κάθε άλλη τέτοια απόπειρα «θα είχε την ίδια τύχη», φρόντισε να εκμεταλλευτεί ήδη υπάρχουσες παρατάξεις που θα προτίθεται να συμμετάσχουν στην ευρωμάχη της 9ης Ιουνίου.

Σε αυτές, όπως αναφέρει η στήλη του Βήματος, «τοποθέτησε υποψήφιους ελεγχόμενους από αυτόν» χάρη στη μορφή των παρένθετων υποψηφίων.

Κατά τον Βηματοδότη, «δεν είναι τυχαίο ότι συγκεκριμένο κόμμα που είχε συμμετάσχει με άλλο όνομα στις εθνικές εκλογές του 2023, δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τα ονόματα των υποψηφίων του, παρόλο που κατέθεσε κανονικά το παράβολο των Ευρωεκλογών».

«Θα είναι αυτή η τελευταία προσπάθεια του Ηλία Κασιδιάρη για πολιτική έκφραση;» αναρωτιέται επίσης στο κείμενό του.

Απαντώντας ο ίδιος στο ερώτημα, την απόφαση για την τύχη των κινήσεων αυτών θα την αποφασίσει τις επόμενες ημέρες το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου.