Σε ιδιαίτερα έκρυθμο κλίμα εξελίσσεται η σημερινή ημέρα στους χώρους εντός και πέριξ του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Μετά το σοβαρό επεισόδιο χειροδικίας από τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, ανεξάρτητο σήμερα, Κωνσταντίνο Φλώρο σε βάρος του συναδέλφου του από την Ελληνική Λύση, Βασίλη Γραμμένου ένα ακόμη περιστατικό ήρθε να προστεθεί στο ήδη τεταμένο κλίμα της ημέρας.

Αιχμές για την ψήφιση του γάμου των ομοφύλων

Αυτήν τη φορά η ένταση προκλήθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, κύριο Κυριάκο Βελόπουλο ο οποίος μιλώντας από το Βήμα της Βουλής παρότρυνε τους  συναδέλφους του της Νέας Δημοκρατίας να μην επισκεφτούν τις προσεχείς ημέρες, ενόψει του εορτασμού του Πάσχα τις εκκλησίες, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την επιλογή τους να ψηφίσουν υπέρ της θέσπισης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Κατόπιν αυτής της προτροπής στην αίθουσα της Βουλής δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να διαμαρτύρονται έντονα και να μιλούν για βαριά πρόκληση από μέρους του Κυριάκου Βελόπουλου αλλά και έμμεση προτροπή σε τέλεση αξιοποίνων πράξεων.

Στοχοποίηση βουλευτών

Οι αναφορές Βελόπουλου έγιναν στη σκιά περιστατικού που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή κατά την τέλεση της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας σε Ιερό Ναό, όταν γυναίκα που φέρεται να ήταν υποψήφια βουλευτής με το κόμμα «Νίκη»,  προπηλάκισε τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη. Οπως έγινε γνωστό καταφέρθηκε εναντίον της με αιχμή το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών  και στη συνέχεια τη χαστούκισε.

Αντικοινοβουλευτική – αντιχριστιανική τοποθέτηση

Για αντικοινοβουλευτική και αντιχριστιανική τοποθέτηση του Κυριάκου Βελόπουλου έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, μετά τη «νουθεσία» όπως την αποκάλεσε, του κ. Βελόπουλου προς τους βουλευτές της ΝΔ, που ψήφισαν υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, να μη πάνε στην εκκλησία.

Αποδοχή πράξεων βίας και στοχοποίηση βουλευτών

Πρόκειται για στάση που αποτελεί αποδοχή πράξεων βίας και στοχοποίησης βουλευτών και δεν την αποδεχόμαστε από ανθρώπους που εμπορεύτηκαν, δήθεν επιστολές του Χριστού είπε ο κ. Πλεύρης.

Βελόπουλος: Δεν πουλούσα νανογιλέκα για τον καρκίνο

Από την πλευρά του ο κ. Βελόπουλος είπε ότι ο ίδιος δεν πουλούσε νανογιλέκα για τον καρκίνο. Επίσης του ζήτησε να πει μια κουβέντα για τον πατέρα τού βουλευτή Καλλιάνου που ταλαιπωρείται και από δική του αβλεψία, ως πρώην υπουργός Υγείας.