Διχασμένη αποτυπώνεται η κοινή γνώμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  από  βίντεο που αναρτήθηκε και δείχνει έναν έφεδρο που ζει στην ελεγχόμενη από το Ισραήλ, Δυτική Όχθη, να τραυματίζεται ελαφρά κλωτσώντας μία σημαία της Παλαιστίνης. Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή το πρωί.

Σύμφωνα με το news18.com, η παλαιστινιακή σημαία που κυμάτιζε, ήταν εφοδιασμένη με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Ο άνδρας ταυτοποιήθηκε ως ο 28χρονος έφεδρος των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF) Ισραηλινός Λέβι.

Τραυματίστηκε ελαφρά ο στρατιωτικός

Μετά την έκρηξη, ο Ισραηλινός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Shaare Zedek της Ιερουσαλήμ. «Ήταν μια σοβαρή βόμβα, αλλά ευτυχώς της έδωσα μια κλωτσιά και η έκρηξη έγινε στο πλάι και όχι πάνω μου.

Δεν φοβάμαι τίποτα. Θα συλλάβουμε όλους όσους το έκαναν αυτό», δήλωσε ο Levi σύμφωνα με το Ynet. Το περιστατικό συνέβη κοντά στον οικισμό Kohav HaShahar της Δυτικής Όχθης κατά μήκος της οδού 458, όταν εξερράγη.

Πώς αντέδρασε το Twitter

Το βίντεο του περιστατικού έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφήνοντας διχασμένους τους διαδικτυακούς χρήστες, καθώς κάποιοι ανησυχούν για την κατάσταση του άνδρα και άλλοι αμφισβητούν την απόφασή του να περπατήσει όλη τη διαδρομή από το αυτοκίνητό του για να κλωτσήσει μια σημαία που βρισκόταν εκτός δρόμου.

Αυτό είναι ένα σημάδι ότι οι εντάσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων παραμένουν υψηλές στη Δυτική Όχθη λόγω των μακροχρόνιων προβλημάτων μεταξύ Ισραηλινών εποίκων και Παλαιστινίων χωρικών, καθώς και του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα.

Σημειώνεται ότι οι ισραηλινοί οικισμοί στη Δυτική Όχθη θεωρούνται παράνομοι επειδή παραβιάζουν την τέταρτη Σύμβαση της Γενεύης, η οποία απαγορεύει τη μεταφορά αμάχων σε κατεχόμενα εδάφη.

Δείτε το βίντεο