Για Καναδά και ΗΠΑ αναχωρεί ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας όπου θα βρίσκεται όλη την ερχόμενη βδομάδα! Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα συμμετέχουν επίσης ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο καθηγητής πανεπιστημίου Κώστας Γουλιάμος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Αν κανείς αναρωτηθεί «τι δουλειά έχουν οι κομμουνιστές στις μητροπόλεις του καπιταλισμού» θα κάνει λάθος… Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, το ΚΚΕ διατηρεί δραστήριες οργανώσεις και Λέσχες Φίλων και σε αυτές τις χώρες, πράγμα λογικό αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της ομογένειας που ζει εκεί.

Το ΚΚΕ είναι ιδιαίτερα δραστήριο και κοινοβουλευτικά όσον αφορά την προώθηση των αιτημάτων των αποδήμων, όπως αυτών που αφορούν την ελληνόγλωσση εκπαίδευση. Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, ο Γραμματέας του ΚΚΕ λοιπόν, θα έχει διάφορες συναντήσεις σε Καναδά και ΗΠΑ και θα μιλήσει σε συγκεντρώσεις ομογενών στο Μόντρεαλ, το Τορόντο και τη Νέα Υόρκη, όπου αναμένεται να καλέσει τους απόδημους να εγγραφούν μαζικά στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου – μιας και είναι πλέον ο μόνος τρόπος για να ψηφίσουν – και φυσικά να ψηφίσουν ΚΚΕ. Αν μη τι άλλο, είναι ένα ταξίδι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…