Το ευρωψηφοδέλτιο του ΠαΣοΚ ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των τελευταίων «8» ονομάτων το βράδυ της Παρασκευής. Πρόκειται για μία κίνηση που συμπληρώνει το πράσινο παζλ των Ευρωεκλογών και παράλληλα, αποτυπώνει ανάγλυφα την εκπροσώπηση διαφορετικών κοινωνικών, αλλά και επαγγελματικών ομάδων.

Ταυτόχρονα, δείχνει την πρόθεση της Χαρίλαου Τρικούπη να επιτευχθεί το πολυπόθητο άνοιγμα στην κοινωνία. Μέσα από το οποίο θα μπορέσουν να εκφραστούν στην κάλπη της 9ης Ιουνίου όσο το δυνατόν περισσότεροι ψηφοφόροι, που θα επιδοκιμάσουν τα πρόσωπα, αλλά κυρίως την πολιτική του κόμματος.

Οι δύο νέοι του… οργανωτικού

Το ΠαΣοΚ στην περιφέρεια δείχνει να έχει συσπείρωση και να κινείται ανοδικά. Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα για τη Χαριλάου Τρικούπη παραμένει το λεκανοπέδιο. Αν η κάλπη στην Αττική «φουσκώσει», τότε θα μπορέσει να επιτευχθεί ο στόχος της δεύτερης θέσης.

Στην προσπάθεια αυτή θα συνδράμουν, από τη Δευτέρα κιόλας, δύο νέα πρόσωπα. Πρόκειται για τον μάχιμο πολιτικό μηχανικό Νίκο Μίλη, που είναι στο προεδρείο της κεντρικής αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. και παράλληλα μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου. Αλλά και τον Κώστα Παπαδημητρίου, που ηγήθηκε της παράταξης του ΠαΣοΚ στο οικονομικό επιμελητήριο και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Αμφότεροι, διαθέτουν πλούσια εμπειρία σε εκλογικές διαδικασίες και θα βοηθήσουν στον οργανωτικό συντονισμό.

Πρόκειται για δύο πρόσωπα της νεότερης γενιάς, που έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν στενά με τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Άνδρούλακη. Προέρχονται από τη νεολαία ΠαΣοΚ, έχουν διαδρομή σε κόμμα και κοινωνία, και σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές γνωρίζουν τις δομές του κόμματος όσο ελάχιστοι.

Στόχος της ηγετικής ομάδας που τους επιστρατεύει αυτή την κρίσιμη στιγμή, είναι να κινητοποιηθούν οι επαγγελματικές ομάδες που εκπροσωπούν και μαζί με βουλευτές και δημάρχους, να δουλέψουν το διάστημα που απομένει, ώστε να φέρουν στην κάλπη της Αττικής τέτοιο ποσοστό, που να δίνει στο ΠαΣοΚ προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του που σήμερα το απειλούν.

Απόδημοι μεταγραφές και «άνοιγμα»

Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠαΣοΚ βρίσκεται πλέον ο ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης που κατάγεται από τα Ανώγεια της Κρήτης και τον βλέπουμε να υποδύεται τον ιερέα στην τηλεοπτική σειρά «Σασμός». Από τα Ανώγεια έχει επίσης την καταγωγή και ο ορθοπεδικός Νίκος Ξυλούρης, που ζει στη Θεσσαλονίκη και στο παρελθόν ήταν υποψήφιος βουλευτής.

Στη μάχη των ευρωεκλογών ρίχνεται κι ο Ευρυτάνας στην καταγωγή, Γεωγράφος και γραμματέας ψηφιακής πολιτικής του κόμματος, Γιάννης Παζιος που μεγάλωσε στην Καλαμάτα και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον κλάδο της ελαιοκομίας. Με τον αγροτικό τομέα ασχολείται εδώ και 25 χρόνια και η Γεωργία Σωτηροπούλου που ζει στη Σοφιάδα Δομοκού Φθιώτιδας. Ενώ από το Λονδίνο ενισχύει το ψηφοδέλτιο, ως απόδημη, η Κατερίνα Πλέσια, που είναι διπλωματούχος Μηχανικός Περιβάλλοντος και Πολιτικός Μηχανικός.

Παράλληλα, στις ανακοινώσεις που έγιναν βλέπουμε το όνομα της Κωνσταντίνα Αδάμου που είναι Ιστορικός-Διεθνολόγος και ασχολείται με τις θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ στο παρελθόν υπήρξε βουλευτής με το ΜΕΡΑ25. Από το ΜΕΡΑ25 προέρχεται και ο καθηγητής Χημείας Κώστας Χουλιάρας.

Στο ευρωψηφοδέλτιο συναντάμε ακόμη ένα ακόμη νέο πρόσωπο που δείχνει το άνοιγμα που επιχειρεί το ΠαΣοΚ στην κοινωνία και προέρχεται αυτή τη φορά από το VOLT. Πρόκειται για την Μαρία Μπουτζέτη που είναι Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας και Διδάκτωρ Πολιτικής Επικοινωνίας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Στη Χαριλάου Τρικούπη επιχειρούν μία τολμηρή ανανέωση και πιστεύουν πως το πολιτικό σύστημα οφείλει να δώσει σε κάθε νέο άνθρωπο προοπτική και δυνατότητες, ώστε να μπορεί να δημιουργήσει οικογένεια και να σταθεί με τις δικές του δυνάμεις στη ζωή. Για αυτό το λόγο διεξάγουν συνεχώς καμπάνιες για θέματα όπως η κοινωνική κατοικία, η Παιδεία και η Υγεία. Για να φτάσουν στη βάση οι θέσεις και οι προτάσεις του κόμματος,

Στα κλιμάκια αυτά που πραγματοποιούν τις εξορμήσεις, θα προστεθούν και οι παραπάνω υποψήφιοι ευρωβουλευτές που αναμένεται να οργώσουν όλη την Ελλάδα, προκειμένου να δώσουν στο ΠαΣοΚ τη δυνατότητα να είναι στις 9 Ιουνίου στη όχθη των νικητών, όπως χαρακτηριστικά λένε στη Χαριλάου Τρικούπη.