Ούτε η UEFA επιβεβαιώνει την πληροφορία πως διεθνής ποδοσφαιριστής της Εθνικής ομάδας βρέθηκε θετικός σε έλεγχο αντιντόπινγκ κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Γεωργία για τα μπαράζ του Euro 2024.

Η ΕΠΟ, που είχε άγνοια επί επί του ζητήματος εκδίδοντας μάλιστα σχετική ανακοίνωση, απευθύνθηκε στην UEFA και σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκε ότι ουδέποτε υπήρξε θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Ιωαννίδης: «Πρέπει να στραφώ στη δικαιοσύνη»

Η αναστάτωση βέβαια δεν αποφεύχθηκε, με συνέπεια τη διοχέτευση, ως συνήθως, διάφορων σεναρίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χρήστες του Χ αναζητούσαν μανιωδώς την ταυτότητα του ποδοσφαιριστή στου οποίου το πρώτο δείγμα -υποτίθεται πως- είχε ανιχνευθεί απαγορευμένη ουσία και η φημολογία έλαβε τη μορφή «χιονοστιβάδας».

Πότε κυκλοφορούσε το ένα όνομα και πότε το άλλο σ’ έναν κυκεώνα αναπαραγωγής φημολογίας και εκτιμήσεων.

Μεταξύ όσων ενεπλάκησαν ήταν κι ήταν αυτό του Φώτη Ιωαννίδη. Αφού προηγήθηκε η διάψευση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, ο φορ του Παναθηναϊκού γνωστοποίησε μέσα από ανάρτησή του στο instagram ότι, με λύπη του, πρόκειται να κινηθεί νομικά εις βάρος «όσων προσπάθησαν να σπιλώσουν το όνομά μου».